Met de 20 wekenecho kunt u laten onderzoeken of alles goed is met uw kind. U kunt zelf kiezen of u dit onderzoek wilt laten doen. Uw verloskundige heeft u geïnformeerd over het onderzoek. Meer informatie hierover vindt u op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl.

20 wekenecho

De 20 wekenecho wordt ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd en wordt gemaakt door een echoscopist. Deze echo kunt u laten maken in Alrijne Ziekenhuis. Dit kan alleen op locatie Leiderdorp. Hiervoor hebben wij een verwijzing nodig van uw verloskundige. Op de volgende pagina vindt u een verwijsbrief die uw verloskundige in kan vullen. De echo’s die op de polikliniek worden gemaakt zijn geen pretecho’s. Wel zal de echoscopiste proberen een foto voor u uit te printen. Tijdens het onderzoek mag u, in verband met de ruimte, maximaal 3 personen meebrengen om u te begeleiden.

Kosten

In principe betaalt uw zorgverzekering de kosten voor de 20 wekenecho en zijn er geen gevolgen voor het eigen risico van uw zorgverzekering. Neemt u voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar om dit te controleren.

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u een afspraak maken voor een 20 wekenecho? Dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Gynaecologie/Verloskunde van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp via 071 582 8048 op werkdagen tussen 8.30-12.00 en 13.30-16.30 uur. Onze echospreekuren zijn over het algemeen op de maandag, woensdag en donderdag.

Tot slot

Denkt u eraan bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs) en uw zorgverzekeringpas mee te nemen. Zijn uw gegevens (verzekering, huisarts, etc.) gewijzigd, meldt u dit dan bij de patiëntenregistratie op de begane grond in de hal van het ziekenhuis. Wij stellen het op prijs als u zich tijdig meldt voor de afspraak.

Verwijsbrief

Datum:……………………………………… Plaats: ……………………………………… Aan: Echoscopist Alrijne Ziekenhuis, Leiderdorp Hierbij verwijs ik voor een structureel echoscopisch onderzoek rond 20 weken zwangerschap: Mevrouw:……………………………………… Geboortedatum:……………………………………… A terme datum:……………………………………… Graviditeit: ……………………………………… Pariteit:……………………………………… Naam verloskundige: ……………………………………… Praktijk:……………………………………… Handtekening:………………………………………

Terug naar boven