Afdelingen & Specialismen

In overleg met uw behandelend uroloog bent u aangemeld voor thuiszorgbegeleiding Urologie. Dit is een nauwe samenwerking tussen de polikliniek Urologie van Alrijne Ziekenhuis en het specialistenteam van thuiszorgorganisatie ActiVite. Samen kunnen we complexe urologische zorg leveren.


Wat doet het specialistenteam?

ActiVite biedt specialistische zorgverlening bij u thuis aan. Deze unieke dienst zorgt ervoor dat u de zorg kunt inrichten zoals u dat zelf wilt: in uw eigen thuissituatie, omringd door familie en naasten.


Het specialistenteam van ActiVite bestaat uit een team van gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij zetten de specifieke zorg van het ziekenhuis en/of de huisarts voort in de thuissituatie en vervangt daardoor vaak een opname in het ziekenhuis.Het specialistenteam kan veel hoog complexe zorg opstarten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld katheters plaatsen, infusietherapieën, medicatie en intrathecale parenterale pijnbestrijding toedienen, voeding- en niervervangende therapieën geven.Samenwerking

Er is een intensieve samenwerking van het specialistenteam met de huisartsen, medisch specialisten, transfusielaboratoria, Alrijne Zorggroep en overige ziekenhuizen uit de regio, apotheken en toeleveranciers van infuuspompen en benodigdheden.Wat kunt u van ons verwachten?

Bij de thuiszorgbegeleiding kunt u het volgende van het specialistenteam verwachten:


 • wisselen van uw blaaskatheter;
 • wisselen van uw suprapubische katheter;
 • geven van hormooninjecties voor de behandeling van prostaatkanker;
 • geven van injecties t.b.v. botversterkende therapie.
Een verpleegkundige van het specialistenteam van ActiVite komt bij u thuis voor het uitvoeren van de verpleegtechnische handelingen en de begeleiding hiervan. De verpleegkundige heeft contact met de oncologieverpleegkundige van de polikliniek Urologie indien er bijzonderheden zijn en er eventueel overleg nodig is met de uroloog.

Wat gebeurt er als u bent aangemeld voor thuiszorgbegeleiding Urologie?

In overleg met uw uroloog is besloten dat de benodigde zorg het beste gegeven kan worden in de thuissituatie.
 • U wordt hiervoor aangemeld bij ActiVite.
 • De oncologieverpleegkundige neemt contact met u op voor het maken van een afspraak voor de behandeling.
 • De verpleegkundige van ActiVite komt bij u thuis om deze behandeling te geven.
  • Eventuele hormooninjecties worden meegenomen door de verpleegkundige.
  • Voorafgaand aan het eerste bezoek stemt de verpleegkundige de materialen voor het inbrengen van de katheter en de katheter met u af.
 • Een vervolgafspraak wordt gemaakt door de verpleegkundige van ActiVite.

Bereikbaarheid van het specialistenteam

Het specialistenteam is 24 uur per dag beschikbaar en is telefonisch bereikbaar via 06 271 444 44.

Vragen

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze folder, stelt u deze dan aan de baliemedewerker van de polikliniek Urologie.

De polikliniek Urologie Alrijne Ziekenhuis Leiden is op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.30 uur telefonisch te bereiken via nummer 071 517 8244.

De polikliniek Urologie in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp is op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.30 uur telefonisch te bereiken via nummer 071 582 8060.

De polikliniek Urologie in Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn is op dagen dat wij spreekuur hebben tussen 08.30 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.30 uur telefonisch te bereiken via 0172 467 060.

Buiten deze uren en dagen wordt u automatisch doorverbonden met de locatie Leiderdorp of met het antwoordapparaat, waarop wordt verteld hoe u de uroloog bij spoedgevallen kunt bereiken.