Klachten checken

Wilt u op de dag van uw afspraak zelf onderstaande vragen doornemen? Is het antwoord 'ja' op één of meer van deze vragen? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de polikliniek waar u een afspraak heeft.

Doe zelf de check voordat u naar het ziekenhuis komt

Lees de volgende vragen. U hoeft niets in te vullen.

  • Heeft u koorts?
  • Moet u hoesten?
  • Bent u verkouden? Denk aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • Bent u benauwd?
  • Heeft u plotseling verlies van smaak of reuk terwijl u niet verkouden bent?
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen maand één of meer van deze klachten heeft gehad?
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in een land/regio geweest met de kleurcode oranje/rood* als reisadvies?

www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Is het antwoord 'ja' op één of meer van deze vragen? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de polikliniek waar u een afspraak heeft. Wanneer u niet naar het ziekenhuis kunt komen, bespreken we met u wat de beste oplossing is. Misschien kunnen we een digitaal consult geven. Misschien is het beter als u toch naar het ziekenhuis komt, maar dan met extra beschermingsmaatregelen. We zorgen altijd dat het veilig is en dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Alrijne is veilig om te bezoeken

Het is veilig om ons ziekenhuis te bezoeken. Daar hebben we maatregelen voor genomen.

Daar hoort bij dat we u vragen om telefonisch contact met ons op te nemen als u mogelijke corona-klachten heeft. En dat we het aantal mensen in het ziekenhuis proberen te beperken.

Maatregelen in het ziekenhuis

Bij de ingang van Alrijne Leiderdorp screenen we alle patiënten en bezoekers of ze klachten hebben die op corona kunnen wijzen. Op onze locatie in Leiderdorp zijn hogere aantallen patiënten en bezoekers waardoor er een fysieke balie aanwezig is. We vragen iedereen de handen te desinfecteren.

We vragen u daarnaast de landelijke hygiëneregels aan te houden: was regelmatig handen met water en zeep, nies in de elleboog en blijf op 1,5 meter afstand van andere mensen.

Het is in het ziekenhuis goed mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Zo houden we het samen veilig.

Bekijk alle maatregelen die wij nemen in onze ziekenhuizen >

Kom alleen

We willen voorkomen dat het te druk wordt in het ziekenhuis. Daarom vragen we u indien mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Neemt u een begeleider mee, vraag die dan alstublieft om in de auto te wachten.

Gaat het om een afspraak voor een kind dan is één begeleider toegestaan. Dat geldt ook voor kwetsbare ouderen en in overige bijzondere situaties.

Kom kort van tevoren

Om te voorkomen dat het te druk wordt in het ziekenhuis vragen we u:

  • maximaal 10 minuten voor de afspraak naar de patiëntregistratie te gaan
  • en maximaal 5 minuten van tevoren naar de balie van de polikliniek

Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Bent u met de auto en bent u iets te vroeg? Dan vragen wij u om nog even in de auto te wachten.

Terug naar boven