Maatregelen in het ziekenhuis

Aan iedere bezoeker van onze ziekenhuizen vragen wij vooraf om alert te zijn op klachten die op corona kunnen wijzen. Dit doen wij via een sms, e-mail, afsprakenbrief, flyers, posters en aan de telefoon. Daarin verwijzen we naar de coronacheck op onze website.

Bij de ingang van Alrijne Leiderdorp screenen we alle patiënten en bezoekers of ze klachten hebben die op corona kunnen wijzen. Op onze locatie in Leiderdorp zijn hogere aantallen patiënten en bezoekers waardoor er een fysieke balie aanwezig is. We vragen iedereen de handen te desinfecteren.

We vragen u daarnaast de landelijke hygiëneregels aan te houden: was regelmatig handen met water en zeep, nies in de elleboog en blijf op 1,5 meter afstand van andere mensen.

Het is in het ziekenhuis goed mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Zo houden we het samen veilig.

Kom alleen naar uw polikliniekafspraak

We willen voorkomen dat het te druk wordt in het ziekenhuis. Daarom vragen we u indien mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Neemt u een begeleider mee, vraag die dan alstublieft om in de auto te wachten.

Gaat het om een afspraak voor een kind dan is één begeleider toegestaan. Dat geldt ook voor kwetsbare ouderen en in overige bijzondere situaties.

Kom kort van tevoren

Om te voorkomen dat het te druk wordt in het ziekenhuis vragen we u:

  • maximaal 10 minuten voor de afspraak naar de patiëntregistratie te gaan
  • en maximaal 5 minuten van tevoren naar de balie van de polikliniek

Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Bent u met de auto en bent u iets te vroeg? Dan vragen wij u om nog even in de auto te wachten.

Aangepaste bezoekregeling

Om de kans op besmetting met het coronavirus voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers zo klein mogelijk te houden hebben we in Alrijne Leiderdorp de volgende aangepaste bezoekregeling. 

Voor de meeste afdelingen geldt:

  • Bezoeken kan alleen tussen 17.00 uur en 20.00 uur
  • Maximaal 45 minuten
  • Eén bezoeker per dag per opgenomen patiënt

Check altijd vooraf op onze website welke bezoektijden gelden voor de afdeling die u bezoekt.

Betaal parkeerkosten contactloos

U kunt bij het uitrijden van de parkeerplaats in Leiderdorp contactloos betalen.

Terug naar Aangepaste zorg en maatregelen
Terug naar Aangepaste zorg en maatregelen
Terug naar boven