Waarom duurt het inhalen van zorg lang en wat kan ik doen?

De druk in het ziekenhuis blijft hoog. De acute zorg is steeds doorgegaan, maar veel operaties en afspraken die minder urgent waren, zijn tijdens de coronagolven uitgesteld. De afgelopen maanden hebben we net zoveel patiënten kunnen helpen als in een ‘normaal’ jaar. Daar zijn we blij mee want we hadden daarnaast de zorg voor coronapatiënten en een hoog ziekteverzuim onder onze medewerkers. Toch is het niet genoeg. De wachtlijst is flink. Hierdoor moeten patiënten langer wachten op een afspraak dan wenselijk is en zij van ons gewend zijn. Wij zijn onze patiënten zeer dankbaar voor hun geduld. We zetten alles op alles om de uitgestelde zorg in te halen en de wachtlijsten te verminderen.

Afspraak polikliniek

Wij nemen contact met u op voor de zorg die u nodig heeft. Dat kan gaan om een afspraak op de polikliniek of om een afspraak voor een digitaal consult. In beide situaties kunnen wij veilige en goede zorg leveren.

Operatie

Wacht u op een operatie? Wij nemen contact met u op zodra uw operatie kan worden ingepland. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Nemen uw klachten toe, heeft u twijfels of zorgen? Neem dan contact op met de polikliniek 

Wanneer ben ik aan de beurt?

Wanneer u aan de beurt bent hangt van verschillende factoren af. Dringende ingrepen krijgen voorrang op de OK. Daarbij moet de juiste specialist beschikbaar zijn. Daarnaast is er soms eerder ruimte voor een eenvoudige ingreep, waarbij u aan het eind van de dag weer naar huis kunt. Bij een meer complexe operatie willen we zeker weten dat er ook plek vrij is op de intensive care, mocht dat nodig zijn.   

Wachttijden

Onze wachttijden zijn te vinden op de pagina 'Wanneer kan ik terecht?'.

Terug naar Maatregelen voor bezoek aan Alrijne
Terug naar Maatregelen voor bezoek aan Alrijne
Terug naar boven