Onze Mammapolikliniek is speciaal ingericht voor het uitvoeren van onderzoek bij vrouwen en mannen bij wie een afwijking in de borst is ontdekt. Na verwijzing door uw huisarts of via het  bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u snel bij ons terecht voor de eerste noodzakelijke onderzoeken. We doen een anamnese (bespreking van uw ziektegeschiedenis), lichamelijk onderzoek, beeldvormend onderzoek en weefselonderzoek. Dit alles vindt in één ochtend plaats, soms met pauzes tussendoor. Uw traject duurt in totaal ongeveer vier uur.

Na de onderzoeken bespreekt ons behandelteam van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen uw resultaten. Dit mammateam bekijkt ook of extra onderzoek nodig is voor het stellen van de definitieve diagnose. Na afloop krijgt u de voorlopige uitslag en informatie over het vervolgtraject.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over het onderzoek op de mammapolikliniek, of wilt u meer informatie over borstafwijkingen en behandelingen? U kunt altijd tijdens werkdagen (van 9.00 tot 11.00 uur) telefonisch contact opnemen met de casemanagers/mammacareverpleegkundigen.

 • Borstkanker.nl

  De Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een landelijke vereniging voor en door borstkankerpatiënten, mensen met erfelijke of familiaire aanleg en hun naasten. Op de website borstkanker.nl vindt u onder andere informatie over medische en psychosociale aspecten van borstkanker.

 • Kwf.nl

  Op de website van KWF Kankerbestrijding vindt u begrijpelijk en betrouwbare informatie, onder andere over borstkanker.

 • Rivm.nl

  Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker.

 • Brca.nl

  Op deze website vindt u alle informatie over erfelijke belasting of aanleg voor borst- en eierstokkanker. BRCA staat voor BReast Cancer.

Terug naar boven