Doe vooraf de coronacheck

We zetten alles op alles om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Voorlopig gaan de afspraken op de polikliniek dan ook allemaal door. Het kan wel zo zijn dat uw afspraak wordt omgezet in een belafspraak. De behandelend specialist beslist of dat ook in uw situatie mogelijk is.

Heeft u een afspraak bij Alrijne? U bent van harte welkom! Het is veilig om Alrijne te bezoeken. Daar hebben we maatregelen voor genomen. Wij vragen aan u of u de coronacheck wilt doen voorafgaand aan uw bezoek van de polikliniek.

U kunt ons veilig bezoeken

Alrijne hanteert een strikte scheiding tussen coronazorg en reguliere zorg. Ook wanneer u een onderzoek moet ondergaan in Alrijne Leiderdorp, kunt u erop vertrouwen dat dit veilig kan. Wij nemen maatregelen om het onderzoek veilig te laten verlopen.

Acute klachten

Het ziekenhuis is een veilige plek om naartoe te gaan en alle ziekenhuizen zijn open voor iedereen die het nodig heeft. Heeft u acute klachten? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw huisarts of het ziekenhuis. Bij spoed belt u 112. Als u dringende zorg nodig heeft, staan onze verpleegkundigen en artsen voor u klaar.

Screening en afstand houden  

Fysieke consulten vinden zoveel mogelijk plaats in Alrijne Leiden en Alrijne Alphen aan den Rijn. Deze poliklinische locaties zijn zoveel mogelijk ingericht dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. 

Iedere patiënt, begeleider en bezoeker wordt gescreend op coronasymptomen. Dat doen we vooraf via verschillende communicatie momenten zoals een sms, e-mail, website, afsprakenbrief en aan de telefoon. Bij binnenkomst vragen wij u ook uw handen te desinfecteren. 

Begeleiding naar uw polikliniekafspraak

Vanaf 21 juni is het weer toegestaan één begeleider mee te nemen bij uw bezoek aan de polikliniek. En tot 16 jaar mag je weer allebei je ouders meenemen. We moeten nog wel op blijven passen voor corona. Blijf 1,5 meter afstand houden, draag een mondmasker in het ziekenhuis en was uw handen regelmatig.

Dragen van mondmaskers

Ter bescherming van onze collega’s dragen alle medewerkers altijd een mondneusmasker. Wij vragen bezoekers en patiënten ook een mondmasker te dragen. In situaties waar 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, geldt een mondmaskerplicht.

Melden vlak van tevoren

Meldt u maximaal 10 minuten van tevoren voor de afspraak bij de patiëntregistratie en maximaal 5 minuten van tevoren bij de balie van de polikliniek. Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Bent u met de auto en bent u iets te vroeg? Dan vragen wij u om nog even in de auto te wachten.

Wachtkamer

Onze wachtkamers zijn ingericht met 1,5 meter afstand tussen de wachtplaatsen. Tijdschriften, kranten en folders zijn weggehaald en onze restaurants beperkt geopend.

Vertrek direct

We vragen u het ziekenhuis direct te verlaten nadat uw polikliniekbezoek is afgelopen, tenzij u aanvullend onderzoek nodig heeft.

Betaal parkeerkosten contactloos

U kunt bij het uitrijden van de parkeerplaats in Leiderdorp contactloos betalen.

Verder bloedonderzoek

Terug naar Aangepaste zorg en maatregelen
Terug naar Aangepaste zorg en maatregelen
Terug naar boven