Gaat dat nog wel met dementie in het drukke verkeer?

Mensen met dementie denken vaak dat ze nog prima hun auto kunnen besturen, maar hun naasten beginnen zich grote zorgen te maken. Tot hoelang kan dat en mag dat? Mag je na een diagnose dementie volgens het CBR nog rijden of bepaalt de dokter dat?

In het Alzheimer Café op donderdag 8 november komen de ergotherapeut Theresia Kamphuis en voorzitter van een patiëntenvereniging Hendrik-Jan van der Waal. Zij worden geïnterviewd door de gespreksleiders Martine Heruer en Joke Vos. De onderwerpen die besproken worden zijn eigen verantwoordelijkheid, advies van artsen en therapeuten, verkeersinzicht bij verminderde cognitie en juridische aspecten.

Er is de gelegenheid om vragen te stellen.

Wanneer?

De locatie is SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De livemuziek wordt verzorgd door Annelies Verbecke op een diatonische accordeon.

De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Meer informatie

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Veel informatie is te vinden op dementie.nl

Terug naar boven