Helaas zijn er nog steeds meer en meer inwoners van onze regio die corona krijgen. Een klein deel hiervan komt terecht in het ziekenhuis. De afgelopen weken is het aantal ziekenhuisbedden dat nodig is voor corona patiënten snel gestegen. We verplaatsen regelmatig patiënten buiten de regio. Dat is heel vervelend voor onze patiënten maar dringend nodig om weer bedden beschikbaar te krijgen.

Om ook de komende week voldoende plek in ons ziekenhuis te houden om de hoeveelheid coronapatiënten op te vangen is binnen het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) besloten dat alle ziekenhuizen in regio West een groter deel van hun niet-acute reguliere zorg moeten afschalen. Zo kunnen we de zorg aan coronapatiënten waarborgen.

Acute zorg gaat door

Alrijne Ziekenhuis heeft  deze afschaling vanaf woensdag gerealiseerd. Dat betekent dat er meer niet-acute operaties worden uitgesteld. De acute zorg (zorg binnen 30 dagen) gaat altijd door. Ook de poliklinische zorg, zorg voor kinderen en zwangeren en oncologische zorg gaan gewoon door.

Waarom gaan sommige operaties wel door en andere operaties niet?

De arts beoordeelt of uw operatie uitgesteld kan worden. Voor sommige operaties is het bijvoorbeeld nodig dat er een plek op de IC beschikbaar is. Omdat de IC-bedden op dit moment voor een groot deel voor coronapatiënten nodig zijn is die plek er niet altijd. Het kan zijn dat uw operatie daarom niet doorgaat.

Hoort u niets? Dan gaat uw operatie door

Patiënten krijgen persoonlijk bericht als een afspraak of operatie wordt uitgesteld. De acute zorg, operaties voor kinderen, zwangeren en oncologische operaties gaan altijd door. Hoort u niets? Dan kunt u ervan uit gaan dat uw operatie doorgaat.

Poliklinische zorg gaat door

Voorlopig gaan de afspraken op de polikliniek allemaal door. Het kan wel zo zijn dat uw afspraak wordt omgezet in een belafspraak. De behandelend specialist beslist of dat ook in uw situatie mogelijk is. Dus heeft u afspraak bij polikliniek: deze gaat gewoon door. Heeft u een afspraak bij Alrijne? Doe dan wel altijd vooraf de coronacheck.

Lees meer over onze maatregelen en het laatste coronanieuws op de pagina Coronavirus >

Terug naar boven