Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, neemt Alrijne Ziekenhuis extra voorzorgsmaatregelen. Dit betekent dat we alle niet-spoedeisende zorg afzeggen. We begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, maar dit doen wij om noodzakelijke zorg te kunnen blijven leveren. Voor corona patiënten, maar ook voor andere patiënten die spoedeisende zorg nodig hebben.

Ik heb een afspraak bij Alrijne, maar ik heb griepverschijnselen. Wat moet ik doen?

Heeft u binnenkort een afspraak in ons ziekenhuis en heeft u minimaal 38 graden koorts en luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid), bent u in contact geweest met iemand met het coronavirus of bent u in een risicogebied geweest? Dan vragen we u om telefonisch contact op te nemen met de afdeling waar u de afspraak heeft. 

Gaat mijn afspraak of operatie door? 

Poliklinieken

De poliklinieken zijn sinds dinsdag 17 maart alleen nog geopend voor spoedeisende zorg. Dit betekent dat uw afspraak kan worden afgezegd of telefonisch zal plaatsvinden. Vrijwel alle geplande afspraken tot 6 april zijn omgezet naar een telefonische afspraak. Inmiddels zijn we gestart om alle afspraken tot 1 juni om te zetten naar een telefonische afspraak. Wij verzoeken u dringend hierover niet zelf contact op te nemen; wij bellen u.

Alle nieuwe niet-spoedeisende verwijzingen (na 17 maart) worden op de wachtlijst gezet. Deze afspraken zijn bij de meeste poliklinieken nog niet ingepland. Wij weten op dit moment nog niet wanneer we weer afspraken kunnen gaan plannen. In april bekijken we de situatie opnieuw voor de periode na 1 mei. Het hangt ervan af hoe de situatie rondom corona zich ontwikkelt.

We bewaren al uw gegevens (ook de verwijzingen van de huisarts via ZorgDomein) zorgvuldig en nemen contact met u op voor een afspraak zodra dat weer kan. U hoeft ons dus niet te bellen. De telefonie en de afhandeling van mails van patiënten met vragen zijn op alle poliklinieken nog operationeel.

Als uw klachten verergeren en u bent daar erg ongerust over, kunt u contact opnemen met de polikliniek.

Operaties en geplande opnames

Alrijne Ziekenhuis zegt vanaf maandag 16 maart alle niet-spoedeisende operaties af. Wij nemen telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operatie niet doorgaat.

Alle overige ziekenhuiszorg, zoals functieonderzoeken, scopieën en radiologie

Ook voor functieonderzoeken, scopieën en radiologische onderzoeken geldt dat wij deze afzeggen vanaf dinsdag 17 maart als dit niet spoedeisend is.

Als u een afspraak heeft die niet door kan gaan, wordt u zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Wij verzoeken u dringend hierover niet zelf contact op te nemen; wij bellen u.

Let op! Het ziekenhuis kan met een anoniem telefoonnummer bellen.

Wie besluit of iets spoedeisend is?

De behandelend arts besluit of een afspraak of operatie door moet gaan.

Waarom is dit nodig?

Op deze manier bereiden we ons voor op een verwachte toestroom van corona patiënten. Deze maatregelen zijn nodig om zeker te weten dat wij spoedeisende zorg kunnen blijven leveren voor alle patiënten.
Daarnaast levert dit personeel en beschermingsmiddelen op.
Ook vermindert hiermee de kans op eventuele verspreiding van het virus, bijvoorbeeld in de wachtkamers.

Wij nemen contact op

Wij weten op dit moment nog niet wanneer we weer afspraken kunnen gaan plannen. In april bekijken we de situatie opnieuw. Het hangt ervan af hoe de situatie rondom corona zich ontwikkelt. We bewaren al uw gegevens zorgvuldig en nemen contact met u op voor een afspraak zodra dat weer kan. U hoeft ons dus niet te bellen.

Als u niets van ons hoort, kunt u ervan uitgaan dat uw afspraak doorgaat.

  • Ook het maken van een online afspraak is tijdelijk niet meer mogelijk.
  • Om verwarring te voorkomen versturen we op dit moment geen afspraakherinneringen.

Kunt u niet wachten?

Heeft u klachten die erger worden of denkt u dat u niet meer op een afspraak kunt wachten? Neemt u dan contact op met uw eigen huisarts. Deze kan u als het nodig is naar het ziekenhuis verwijzen voor een spoedbezoek.

Terug naar Coronavirus
Terug naar Coronavirus
Terug naar boven