Alrijne Ziekenhuis is regulier geopend. U loopt geen extra besmettingsgevaar, wanneer u voor een afspraak naar Alrijne komt. Wel hebben we enkele maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Lees verder wat deze maatregelen mogelijk voor uw afspraak betekenen.

Kan ik op bezoek komen?

Zie hiervoor de pagina 'Informatie voor bezoekers aan Alrijne'.

Gaat mijn afspraak of operatie gewoon door?

Zie hiervoor de pagina 'Informatie over uw afspraak of operatie'.

Kan ik Alrijne helpen? 

Verpleegkundige, anesthesiemedewerker of arts: JE BENT ENORM WELKOM!

Ben jij verpleegkundige, anesthesiemedewerker of arts en wil je een bijdrage leveren in de strijd tegen het coronavirus? Help ons en meld je aan: www.werkenbijalrijne.nl/je-bent-welkom

Vrijwilligers

In deze bijzondere tijd hebben wij gemerkt dat veel mensen uit de regio ons willen helpen. De afgelopen dagen hebben veel mensen zich aangemeld om Alrijne vrijwillig te helpen. Heel erg bedankt! Voorlopig hebben wij dan ook voldoende vrijwilligers. Op dit moment kunt u zich dan ook niet meer aanmelden.

Wanneer is het coronavirus vastgesteld in Alrijne?

15 maart 2020: De zorg voor patiënten met het coronavirus is nu onderdeel van onze dagelijkse gang van zaken. Landelijk zien wij het aantal besmettingen oplopen. Wij zullen niet meer bij iedere nieuwe besmetting communiceren. De laatste stand van zaken over de besmettingen in Nederland kunt u vinden op de website van RIVM. 

10 maart 2020: Alrijne Ziekenhuis heeft een patiënt opgenomen waarvan is bevestigd dat deze besmet is met het nieuwe coronavirus. De patiënt was vooraf positief getest op het coronavirus door de GGD en was bij binnenkomst in Alrijne direct opgenomen in strikte isolatie. Er was bij binnenkomst en daarna géén onbeschermd contact geweest met andere patiënten of medewerkers. Eén dag later is de patiënt weer naar huis gegaan om thuis verder uit te zieken. Hij/zij is in thuisisolatie gegaan.

6 maart 2020: Een medewerker van Alrijne Ziekenhuis is positief getest op het coronavirus (COVID-19). Deze medewerker is ziek teruggekomen van vakantie en is sindsdien niet meer in het ziekenhuis geweest. De medewerker zit in thuisisolatie. Patiënten en medewerkers lopen dus geen extra risico op besmetting.

Ik ben recent nog in het ziekenhuis geweest. Hoe groot is de kans dat ik besmet ben geraakt?

De kans dat u besmet bent geraakt in Alrijne is niet groter dan de kans op besmetting buiten het ziekenhuis.

Gaan bijeenkomsten door in Alrijne?

Alle geplande (voorlichtings)bijeenkomsten tot 1 juni gaan niet door.

Mag mijn partner mee naar een zwangerschapsecho?

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen moeten we helaas ook maatregelen nemen bij zwangerschapsecho’s. We vragen aan zwangeren om alleen naar de echo-afspraken te komen. Natuurlijk mag u tijdens het onderzoek beeldbellen (FaceTime en WhatsApp) met uw partner zodat hij/zij het onderzoek kan volgen. We vinden het heel vervelend dat deze maatregel nodig is, want dit is niet wat u van te voren in gedachten heeft als u zwanger bent. We hopen op uw begrip.

Zijn de restaurants ook gesloten?

Sinds zondag 15 maart 18.00 uur zijn de restaurants van Alrijne Ziekenhuis gesloten. Wij volgen hiermee het besluit van het kabinet dat alle horeca tot 6 april wordt gesloten. U kunt wel terecht bij de automaten die u vindt rondom onze restaurants.

De restaurants zijn nog wel op beperkte tijden open voor medewerkers om tijdens hun dienst eten en drinken te kunnen kopen.

Wat is isolatie?

Als een patiënt in het ziekenhuis in isolatie verblijft, betekent dit dat hij/zij geen contact heeft met andere patiënten. Zorgpersoneel en bezoek draagt beschermende kleding. Door isolatie kunnen deze patiënten anderen niet besmetten. Bekijk ook de folders van Alrijne over isolatie:

Wat kan ik zelf doen om verspreiding virus te voorkomen?

Zie hiervoor de pagina: 'Wat kunt u zelf doen tegen het coronavirus?'

Ik vind de informatie over het coronavirus moeilijk te begrijpen. Wat kan ik doen?

Neem een kijkje op deze website of bekijk dit filmpje van Stichting Lezen en Schrijven: 

Waar kan ik met vragen over het coronavirus (COVID-19) terecht? 

Voor vragen over het coronavirus verwijzen we u naar de website van het RIVM. Heeft u specifieke vragen over het coronavirus dan kunt u ook bellen naar het landelijk informatienummer 0800 - 1351.

Actuele informatie over het coronavirus

Voor actuele informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook staan er veelgestelde vragen, bijvoorbeeld wanneer u contact kunt opnemen met uw huisarts.

Terug naar Coronavirus
Terug naar Coronavirus
Terug naar boven