"We hebben deze pendeldienst opgezet als een extra service aan onze patiënten. Soms is er behandeling nodig op een andere locatie dan die waar de patiënt het meest dichtbij woont. Om te voorzien in de vraag naar vervoer tussen de locaties Leiden en Leiderdorp hebben we daarom de Alrijne Pendelbus in het leven geroepen”, licht Mark de Jong, lid van de raad van bestuur, de pendelbus toe.

De pendelbus is in eerste instantie een pilot, waarin wordt onderzocht hoeveel vraag er naar gratis vervoer tussen beide ziekenhuislocaties is. Onder andere op basis van feedback van huisartsen is besloten deze service te bieden aan patiënten en bezoekers.

Tijden

Tussen 08.30 en 16.30 uur rijdt er ieder uur een bus in beide richtingen. De bus vertrekt ’s ochtends op het halve uur vanuit Leiden naar Leiderdorp, en op het hele uur vanuit Leiderdorp naar Leiden. Om 12.30 uur rijdt de bus niet vanwege lunchpauze. Vanaf 13.00 uur vertrekt elk heel uur een bus vanuit Leiden naar Leiderdorp en op het halve uur van Leiderdorp naar Leiden. Door middel van een vertrektijdenklok bij de pendelbushalte is telkens de precieze vertrektijd te zien. Op vrijdagmiddag is de laatste rit om 15.30 uur, van Leiderdorp naar Leiden. Meer informatie is te vinden op alrijne.nl/pendelbus.

De realisatie van de pendelbus is mogelijk gemaakt door subsidie uit het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds.

Terug naar boven