Processen op elkaar afstemmen

De vakgroep KNO-heelkunde is hard bezig om de werkprocessen en informatieverstrekking op de verschillende locaties goed op elkaar af te stemmen. Met name de logistiek rond het kinder OK-programma heeft onze volle aandacht.

Spreekuur gezondheidscentrum SassemBourg 

Sinds 1 maart houden de KNO-artsen op woensdagmiddag spreekuur in woonservicecentrum SassemBourg te Sassenheim. Er wordt tweedelijns zorg verleend met de aantekening dat de ondersteuning beperkt is en niet geschikt voor complexe pathologie. De collega’s Tjouwke van Kalkeren en Maarten Kleijwegt zijn afwisselend aanwezig.

Doorverwijzing kinderen 

Kinderen voor wie in het LUMC een operatie-indicatie wordt gesteld voor buisjes en (TE)AT, worden doorverwezen naar Alrijne Ziekenhuis voor het verrichten van de operatie. Dit is na overleg met de vakgroep KNO van het LUMC afgesproken. In het LUMC is onvoldoende capaciteit voor routine ingrepen aanwezig. Kinderen met bijzondere problematiek kunnen uiteraard wel in het LUMC terecht voor operatieve ingrepen. 

Neusverstoppingsklachten

Patiënten met klachten van de neus- en neusbijholten, kunt u verwijzen naar het specialistisch spreekuur ‘Neusverstoppingsklachten’.

Terug naar boven