Orthopeed Joris Jansen vertelt: ‘Vaak gaat het om relatief jonge sporters die een acute knieblessure oplopen, bijvoorbeeld aan kniebanden, meniscus of kraakbeen. Bij deze groep is het belangrijk dat er snel een diagnose gesteld wordt en dat er gericht een behandeling kan worden gestart. Wij kunnen deze patiënten binnen één week zien doordat er een aantal plekken op spreekuren speciaal voor acute knieblessures worden vrijgehouden. Daarnaast hebben we ook onze wachttijden voor operaties, zoals de voorste kruisband reconstructie en de kijkoperatie, terug weten te brengen tot minder dan vier weken. Dit alles is mede mogelijk door het uitgebreide dagbehandelingscentrum van Alrijne Ziekenhuis in Alrijne Leiden.’

‘Dit is goed nieuws voor onze kniepatiënten. Zij kunnen hierdoor, met veel minder wachttijd, sneller aan hun herstel en terugkeer in de sport gaan werken. Voor vragen over knieklachten en specifieke revalidatie kan men ook terecht bij een van onze fysiotherapiecentra’s van het Rijnland Knienetwerk‘. 

Rijnland Knienetwerk

Het Rijnland Knienetwerk is een initiatief van de orthopeden van Alrijne Ziekenhuis en fysiotherapiepraktijken in de regio van het ziekenhuis. Door samen te werken kunnen we sneller en effectiever handelen bij knieklachten. Het Rijnland Knienetwerk biedt een totaalpakket van diagnose, behandeling tot terugkeer in de sport bij verschillende knieklachten. De intensieve samenwerking tussen betrokken disciplines zorgt voor een betere afstemming van de behandeling.

Terug naar boven