Hoe gaan de specialisten te werk?

De M. Piriformis wordt multidisciplinair geanalyseerd. Vaak eerst met een proefblokkade door de anesthesist met lidocaïne. Bij een positief effect van de blokkade volgt een botoxinjectie in de piriformis om ontspanning te bewerkstelligen.

Daarna wordt fysiotherapie ingeschakeld om de bilregio te rekken en balans in samenwerking in de musculatuur te optimaliseren. Het komt voor dat een piriformissyndroom een uiting is van een onderliggend heupprobleem. Als team ontrafelen we de oorzaak en het gevolg. Een in heupscopie gespecialiseerde orthopeed is om deze reden bij het team betrokken.

Snelle toegang tot consult en volledige vergoeding

Heeft u een patiënt met hardnekkig bilklachten of onbegrepen klachten in de bekken- en heupregio? Dan kunt u deze patiënt verwijzen naar de sportarts, die dit probleem met het team zal analyseren. Patiënten hebben na verwijzing door de huisarts snelle toegang tot een consult (drie dagen) bij de vakgroep Sportgeneeskunde in Alrijne. Bovendien wordt een sportgeneeskundig blessureconsult, inspanningsdiagnostiek of ander specialistische onderzoek, zoals een dynamische compartimentsdrukmeting, sinds januari 2017 volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Terug naar boven