Het fertiliteitsteam van Alrijne Ziekenhuis is blij met de erkenning. Gynaecologie zet zich al langere tijd in om de zorg voor fertiliteitspatiënten nog beter te maken. Voorbeelden hiervan zijn aanpassing en uniformering van behandelingsprotocollen, alsmede een betere registratie van behandelingsresultaten. Ondertussen is door veel mensen hard gewerkt aan een vergaande integratie van de fertiliteitsteams van Alrijne Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Deze ontwikkelingen zijn dus niet onopgemerkt gebleven.

Over Freya

Freya is de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. De vereniging heeft zestien kwaliteitscriteria opgesteld, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt welke (meetbare) aspecten van de fertiliteitszorg bijdragen aan goede kwaliteit. Met het behalen van de Pluim laat Alrijne Ziekenhuis zien, dat de afdeling Fertiliteit voldoet aan tenminste veertien van deze kwaliteitscriteria. 

Verwijzing

U kunt patiënten met subfertiliteit verwijzen naar de poliklinieken Gynaecologie van Leiderdorp, Leiden èn Alphen. Naast alle mogelijke diagnostiek, kunnen patiënten en hun partners hier in aanmerking komen voor ovulatie-inductie, intra-uteriene inseminaties (IUI) en IVF/ICSI.

Terug naar boven