Vele elementen

Ze hebben een intensieve reis gemaakt met vele elementen:

  • Onderwijs op de raakvlakken van elkaars vak, bijv. Oogheelkunde / Neurologie
  • Bezoeken aan de medische faculteit en diverse ziekenhuizen
  • Afleveren van gedoneerd materiaal aan deze ziekenhuizen
  • Het onderwijs werd ook gevolgd door de Nederlandse artsen die ter plekke werken
  • Verbinden met elkaar door gesprekken en genieten van het land

Groot verschil

Het onderwijs was voor alle dokters, ook de specialisten, erg leuk en leerzaam en de workshops waren uitstekend verzorgd. Het verschil met de gezondheidszorg en medische opleiding is enorm, reden te meer om Stichting Tweega te steunen. De Nederlandse, lokale dokters doen goed werk in hun ziekenhuizen en helpen mee om onder andere de huisartsenopleiding op te zetten. Er is een continu gebrek aan ongeveer alles, dus er moeten vaak lastige keuzes gemaakt worden.

Verbinding

Verder hebben we onderwijs gegeven aan de medical officers (reanimatietraining, acute verloskunde, zwachtelen en neurologisch onderzoek) van het districtsziekenhuis.

Naast het intensieve programma was er ook wat tijd om met elkaar de verbinding te zoeken, te genieten van het mooie land en enkele safari’s te maken. Het verbinden is uitstekend gelukt en daarmee zijn de onderlinge banden versterkt tijdens deze leerzame week!

Stichting Tweega en WDH

Deze reis is georganiseerd door Stichting Tweega en de WDH. Stichting Tweega zendt Nederlandse artsen uit, onder andere naar Malawi. De WDH organiseerde nascholing voor huisartsen, dit was vooralsnog hun laatste activiteit. Alle dokters hebben hun reis zelf betaald en sponseren hiermee deze stichting.

 

 

 

 

Terug naar boven