Medische Microbiologie
De laboratoriumdiagnostiek ten aanzien van de Medische Microbiologie is door Alrijne uitbesteed aan Eurofins. Dat betekent dat de labdiagnostiek betreffende medische microbiologie van het ziekenhuis door Eurofins wordt uitgevoerd. De arts-microbiologen zijn nog steeds lid van de medische staf van Alrijne. Over uitslagen kan daarom nog steeds zoals hiervoor gebruikelijk inhoudelijk overlegd worden tussen huisartsen en de arts-microbiologen.

Indien een patiënt toestemming heeft gegeven aan het ziekenhuis voor inzage en het delen van informatie die bij de huisarts is aangevraagd, worden ook die uitslagen vanuit Eurofins toegevoegd aan het patiëntdossier (HiX-systeem) van Alrijne. Op dat moment kunnen onze arts-microbiologen en medisch specialisten de uitslagen inzien en hierop acteren. Deze toestemming wordt doorgaans bij inschrijven geregeld indien de uitslag leidt tot een verwijzing naar het ziekenhuis.


Klinische Chemie
De laboratoriumdiagnostiek ten aanzien van Klinische Chemie is door Alrijne uitbesteed aan Atalmedial. Dat betekent dat de labdiagnostiek betreffende klinische chemie van het ziekenhuis door Atalmedial wordt uitgevoerd. De klinisch chemici van AtalMedial zijn lid van de medische staf van Alrijne. Over uitslagen kan daarom nog steeds zoals hiervoor gebruikelijk inhoudelijk overlegd worden tussen huisartsen en de klinisch chemici van AtalMedial.

Indien een patiënt toestemming heeft gegeven aan het ziekenhuis voor inzage en het delen van informatie van de huisarts, worden die uitslagen vanuit Atalmedial toegevoegd aan het patiëntdossier (HiX-systeem) van Alrijne. Op dat moment kunnen onze klinisch chemici en medisch specialisten de uitslagen inzien en hierop acteren. Deze toestemming wordt doorgaans bij inschrijven geregeld indien de uitslag leidt tot een verwijzing naar het ziekenhuis.

 

Terug naar boven