Afdelingen & Specialismen

U heeft compressieverband gekregen om uw been/benen of arm(en). Dit is nodig om de bloeds- omloop te verbeteren en vochtophoping te verminderen. In deze folder vindt u informatie hierover.


Let op

  • Het compressieverband moet dag en nacht blijven zitten en wordt alleen gewisseld als u voor controle op de polikliniek komt of door de thuiszorg.
  • Het verband mag niet nat worden.
  • U hoeft geen rust te houden of met uw benen in de hoogte te zitten.
In enkele gevallen komen de volgende klachten voor:
  • Hevige pijn onder het verband, aan de voeten, tenen of vingers.
  • Verkleuring van tenen (blauw worden) of tintelende tenen of vingers.
  • Doorlekken van de wond door het verband.
  • Afzakken van het verband.
Als u last heeft van een of meer van bovenstaande klachten, of als het compressieverband niet goed meer zit, dan mag u het compressieverband eraf halen en contact opnemen met de polikliniek Dermatologie. Dan kan een afspraak worden gemaakt om het verband opnieuw aan te leggen. Neem buiten kantoortijden contact op met de Spoedeisende Hulp van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De telefoonnummers vindt u verder op in deze folder.

Tot slot

Denkt u eraan bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs) en uw zorgverzekeringpas mee te nemen. Zijn uw gegevens (verzekering, huisarts, etc.) gewijzigd, meldt u dit dan bij de Patiƫntenregistratie in de hal op de begane grond van het ziekenhuis. Wij stellen het op prijs als u zich tijdig meldt voor de afspraak.

Vragen

Deze folder is niet ter vervanging, maar ter ondersteuning van de mondelinge informatie die u heeft gekregen. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze folder, stelt u deze dan aan de baliemedewerker van de polikliniek Dermatologie.

De polikliniek Dermatologie Alrijne Ziekenhuis Leiden heeft routenummer 31 en is telefonisch te bereiken via 071 517 8354.

De polikliniek Dermatologie Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp heeft routenummer 102 en is telefonisch te bereiken via 071 582 8049.

De polikliniek Dermatologie Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn heeft routenummer 20 en is telefonisch te bereiken via 0172 467 049.
Onze locatie in Katwijk, De Coepel, is op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken via 071 517 8124.

De locatie Sassenheim, SassenBourg, is op dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken via 071 517 8751.

Kijkt u voor de exacte bezoek- en bereikbaarheidstijden op www.alrijne.nl specialisme dermatologie.

Buiten de openingstijden van de polikliniek en in het weekeinde kunt u bellen met de Spoedeisende Hulp (SEH), Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, telefoonnummer 071 582 8905. Vertel daarbij dat u een compressieverband heeft gekregen bij de dermatoloog.