Of uw zorgverzekeraar uw consult, onderzoek, behandeling en of opname in ons ziekenhuis (helemaal of deels) vergoedt, hangt af van hoe u verzekerd bent. Controleer dit van tevoren in uw polisvoorwaarden of vraag het aan uw zorgverzekeraar. Sommige behandelingen worden niet vergoed. Houd er rekening mee dat u aansprakelijk bent voor de betaling. Neem het pasje van uw zorgverzekering altijd mee naar het ziekenhuis.  
Ziekenhuizen registreren de diagnose, behandeling en kosten in een zogenaamde Diagnose Behandel Combinatie (DBC). DBC’s staan voor alle mogelijke diagnosen, behandelingen en de kosten daarvan. Er zijn ruim 4.500 DBC’s. Elke DBC heeft een eigen prijs. 

Let op: voor een onderzoek of behandeling in het ziekenhuis heeft u een verwijzing van uw huisarts of een andere verwijzer nodig. Dit geldt uiteraard niet voor spoedeisende zorg.

Kunt u geen geldig identiteitsbewijs tonen?

Zonder geldig identiteitsbewijs met uw unieke BSN kan de hulpverlener de kosten van uw behandeling niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Kunt u geen geldig identiteitsbewijs tonen, dan wordt er direct een financiële regeling met u getroffen, voordat men met de zorg start. Medewerkers van de afdeling kunnen u hierover meer vertellen.

Terug naar boven