Spoed?Bel bij levensbedreigende situaties direct 112 Niet levensbedreigend?
Contact Spoedeisende Hulp Alrijne
|
Wij helpen u zo snel mogelijk
Wij proberen u zo snel mogelijk te helpen. Het kan voorkomen dat u langer moet wachten. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat andere patiënten ernstigere klachten hebben. Wij vragen hiervoor uw begrip.
Legitimatiebewijs en MRSA
Neem bij uw bezoek aan de Spoedpost altijd uw legitimatiebewijs mee. Wij zijn verplicht hiernaar te vragen. Heeft u geen legitimatie mee, dan kunnen wij u vragen om een voorschot van de kosten van uw verblijf op de Spoedeisende Hulp.
Bent u de afgelopen drie maanden in een buitenlands ziekenhuis geweest en behandeld? Werkt u op een agrarisch bedrijf met varkens of vleeskalveren? Bent u bekend met een andere ziekenhuisbacterie dan MRSA? Meld dit bij uw bezoek aan de SEH in verband met een mogelijke infectie van de MRSA-bacterie.
Zo ziet de Spoedpost van Alrijne er uit
Een bezoek aan de Spoedeisende hulp
U neemt telefonisch contact op met de Spoedeisende Hulp als u onder behandeling bent in Alrijne en nieuwe klachten krijgt betreft uw behandeling, buiten de openingstijden van uw eigen polikliniek.
Bij een levensbedreigende situatie bel 112.
Spoedeisende Hulp Leiderdorp
Telefoon: |
071 582 8282 |
---|---|
Routenummer: |
88 |
Spoedpolikliniek Leiderdorp
Telefoon: |
071 582 8282 |
---|---|
Routenummer: |
88 |
Polikliniek Traumachirurgie Leiderdorp
Telefoon: |
071 582 8045 |
---|---|
Routenummer: |
85 |
De Spoedeisende hulp/Spoedpost bevindt zich aan de achterzijde van Alrijne in Leiderdorp aan de Simon Smitweg 1. U parkeert op het grote parkeerterrein P1 aan de voorzijde. Volg de borden met routenummer 88.
Bent u slecht ter been of wilt u iemand voor de deur van de Spoedpost afzetten dan volgt u de borden 'Parkeren Spoedpost'. Hier zijn drie parkeerplaatsen waar u met een blauwe parkeerkaart 45 minuten gratis kunt parkeren. Volg vanaf daar de looproute naar de ingang van de Spoedpost.
Let op: overdag kunt u niet parkeren voorbij de (dichte) slagbomen bij het gezondheidscentrum. In de avond gaan de slagbomen open en is parkeren mogelijk tot 05:00. Ook als u op bezoek komt, mag u hier niet parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn voor het gezondheidscentrum.
Op de spoedeisende hulp komt u verschillende hulpverleners tegen.
Spoedeisende hulpverpleegkundige
De eerste persoon die u tegenkomt is de spoedeisende hulpverpleegkundige. Hij of zij stelt u direct vragen om erachter te komen wat er met u aan de hand is. Ook doet de spoedeisende hulpverpleegkundige ander onderzoek, zoals bloedprikken en een hartfilmpje maken.
Alrijne is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u onderzocht en behandeld kunt worden door een leerling-verpleegkundige, die begeleid wordt door de spoedeisende hulp verpleegkundige. Heeft u hier bezwaar tegen, dan kunt u dit aangeven.
Arts
Vervolgens komt u bij de arts-assistent terecht. Dat kan, afhankelijk van uw klachten, ook een arts-assistent zijn van een bepaald specialisme, zoals Chirurgie, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde en Neurologie.
Andere medewerkers
Ook komt u op de Spoedeisende Hulp afdelingshelpenden tegen, vrijwilligers, de secretaresse en de teamleider.
Als u voor de HAP (huisartsenpost) komt, mag u direct doorlopen naar wachtkamer drie. Komt u voor de SEH, meld u dan bij de secretaresse. De secretaresse geeft u informatie en verwerkt alle administratie.
Wij proberen alle patiënten zo snel mogelijk te helpen, maar patiënten met ernstige klachten krijgen uiteraard voorrang. Bij binnenkomst vindt daarom de zogeheten triage plaats. De SEH-verpleegkundige neemt u mee naar de triagekamer en schat de ernst van uw klachten in. Dit wordt gekoppeld aan een kleurcode die bepalend is voor de snelheid van onderzoek en de behandeling. Bovendien voert de SEH-verpleegkundige een aantal gegevens in, zoals een eventuele allergie en medicijnengebruik.
Als u buiten kantoortijden naar de SEH komt zonder doorverwijzing van de huisarts of een specialist, beoordeelt de medewerker van de HAP (huisartsenpost) of het noodzakelijk is dat u op de SEH behandeld wordt of door de arts van de HAP.
Eerste Hart Hulp
Wanneer er bij binnenkomst sprake is van hartproblemen komt u op de Eerste Hart Hulp (EHH). De EHH is speciaal voor patiënten met acute hartklachten als pijn op de borst, ritmestoornissen en/of kortademigheid.
Kleurcodes
De patiënt die dringend hulp nodig heeft, krijgt kleurcode rood en wordt direct geholpen. Patiënten met de kleurcode oranje of geel worden eerder behandeld dan patiënten met de kleurcode groen of blauw, wat staat voor minder ernstig letsel.
Kinderen op de SEH
Bij vrijwel alle kinderen die op de SEH komen, wordt een volledig lichamelijk onderzoek gedaan om te voorkomen dat signalen die kunnen wijzen op kindermishandeling niet opgemerkt worden.
Wij streven ernaar de wachttijden op de SEH zo kort mogelijk te houden. Toch kan het zijn dat u lang moet wachten. Dat heeft verschillende redenen:
- Het is mogelijk dat de klachten van andere patiënten een urgentere kleurcode hebben dan de uwe.
- Kinderen en ouderen krijgen in principe voorrang en kunnen daarom eerder geholpen worden.
- Niet alle patiënten komen voor dezelfde specialist. Dat kan de reden zijn dat iemand die later is gekomen, eerder wordt geholpen.
- Bloedonderzoek neemt minimaal een uur in beslag. Als uw bloed wordt onderzocht, moet u dus ook langer wachten.
- Voor röntgenonderzoek is een wachttijd. Houd er rekening mee dat de wachttijden voor het maken van een echo of een CT-scan dat de wachttijden kunnen oplopen tot anderhalf uur. Ook kan de röntgenlaborant op een andere afdeling bezig zijn, of met een patiënt van een andere afdeling in het ziekenhuis.
- De arts is aan het overleggen met de specialist, ook dit kan even duren.
- De dienstdoende artsen zijn ook beschikbaar voor acute zaken binnen het ziekenhuis. Zij kunnen dus worden weggeroepen.
Wij vragen uw begrip hiervoor en doen ons best iedere patiënt zo snel mogelijk te helpen.
In de wachtkamer
Nadat u met de triageverpleegkundige heeft gesproken, neemt u plaats in de wachtkamer. De triageverpleegkundige geeft u ook een folder, waarin u alles kunt teruglezen. De verpleegkundige roept u wanneer u aan de beurt bent. Nemen uw klachten toe? Geef dit dan door aan de triageverpleegkundige. Mogelijk kunt u met voorrang geholpen worden.
Als u wacht op een behandeling op de SEH mag u niets eten en drinken. Voor sommige onderzoeken en voor een operatie moet u namelijk nuchter zijn. Hierover kunt u altijd overleggen met de arts en/of de verpleegkundige.
Zodra u aan de beurt bent, brengt de SEH-verpleegkundige u naar een onderzoekskamer. Twee begeleiders mogen met u mee naar de kamer.
Vervolgens wordt u onderzocht door een arts-assistent en eventueel een co-assistent (arts in opleiding). Om een juiste diagnose te stellen, worden zo nodig röntgenfoto's of ander aanvullende onderzoeken aangevraagd. Sommige onderzoeken, zoals een CT-scan of echografie, vinden plaats op een andere afdeling waar u naartoe wordt gebracht. Dit kan lang duren. Nadat alle onderzoeken zijn gedaan en alle uitslagen bekend zijn, wordt bepaald wat de beste behandeling voor u is.
Naar huis
Als u weer naar huis gaat en voor controle op de polikliniek moet terugkomen, geven wij u een kaart met informatie, waarmee u zelf de afspraak bij een polikliniek kunt maken. Wanneer u naar huis mag, krijgt u bij vertrek zo nodig een controleafspraak mee voor de Polikliniek Chirurgie of de gipskamer. Op de website www.sehzorg.nl vindt u meer informatie over zorg na een bezoek aan de spoedeisende hulp.
Als uw klachten na ontslag toenemen, kunt u contact opnemen met de polikliniek of de SEH.
Opname verpleegafdeling
Als nader onderzoek en/of een operatie noodzakelijk is, wordt u in het ziekenhuis opgenomen. De arts, SEH-verpleegkundige en de verpleegkundige van de afdeling waar u zult verblijven, bereiden de opname voor. Zodra dit is gebeurd en de verpleegafdeling u kan ontvangen, wordt u opgehaald en naar de afdeling gebracht.
- Op de SEH mag u niet eten en drinken totdat de arts hiervoor toestemming geeft.
- In verband met corona is 1 begeleider per patiënt toegestaan op de SEH. Wij verzoeken u ook om in de behandelkamer te blijven, omdat rondlopende mensen voor onrust zorgen en het overzicht verstoren. De overige begeleiders van de patiënt mogen helaas niet in het ziekenhuis wachten, ook niet in de wachtkamer of in het restaurant. Dit allemaal vanwege COVID.
- Op de SEH is bellen niet toegestaan. Er mag alleen bij de hoofdingang getelefoneerd worden.
- Roken op de SEH is niet toegestaan.
Zie ook: Huisregels Alrijne
- Accident and Emergency Department (A&E)
- Botbreuk of ongevalletsel - Virtual Fracture Care
- De Spoedeisende Hulp (SEH)
- Guidelines for treatment with a plaster cast
- Handoefeningen met gips
- Handoefeningen zonder gips
- Kind in de knel
- Reanimatie
- Richtlijnen voor behandeling met gipsverband
- Sedatie door de sedatie praktijk specialist
- Wilsonbekwaamheid
Nieuws
- Spoedpost Alrijne opent officieel zijn deuren - 17 mei 2017
- Voorspelling risico op achteruitgang helpt oudere op spoedeisende hulp - 12 okt. 2016
- Verbouwing Spoed Eisende Hulp - start fase 2 - 28 sep. 2016
Blogs
- Instagram take-over Spoedeisende Hulp - 14 apr. 2021