Hoe vraag ik mijn beelden op?

 1. Klik op E-consult
 2. Start nieuw e-consult
 3. Klik op ‘Aan’ en selecteer ‘Radiologie (beelden opvragen)’
 4. Voer uw bericht in en omschrijf hier welke beelden u wilt opvragen.
 5. Na het versturen van het formulier, ontvangt u binnen vijf werkdagen een mail van de dienst ‘ZorgBericht’.

Hoe werkt Zorgbericht?

Na het versturen van het formulier, ontvangt u binnen vijf werkdagen een mail van de dienst ‘ZorgBericht’. In deze mail staat een link om de beelden te downloaden. Om de beelden te kunnen downloaden, moet u eerst een code invullen die u op uw telefoon ontvangt.  

U vindt het formulier in MijnAlrijne op de volgende manier:

 1. Klik op ‘Dossier’ in het menu bovenin
 2. Klik op ‘Dossier’ en vervolgens op ‘Ga door’
 3. Klik op het menu-item ‘Beelden opvragen’
 4. Vul het formulier in. Geef hierbij aan wat de naam (naam staat uit Uitslag) en de datum van het onderzoek is.
  Weet u de naam en/of datum van het onderzoek niet meer? Deze informatie vindt u bij ‘Uitslagen - Radiologie’ of ‘Uitslagen – Nucleaire Geneeskunde’.
 5. Klik op ‘Versturen’.

Binnen vijf werkdagen ontvangt u een mail van ZorgBericht. Heeft u het mailtje na vijf werkdagen niet ontvangen? Kijk dan in het mapje ‘Ongewenste e-mails’. In het mailtje vindt u de stappen die u moet volgen om de beelden te downloaden.

Uitwisselen beelden

Ziekenhuizen kunnen uw beelden met elkaar uitwisselen, als dit belangrijk is voor uw behandeling (en als u hiervoor toestemming heeft gegeven). Als een privékliniek uw beelden nodig heeft, moet u hier vaak zelf voor zorgen. U krijgt dan de vraag van de privékliniek of u de beelden wilt sturen naar hen. U downloadt de beelden in ‘DICOM-formaat’ en kunt deze naar de kliniek sturen.

Vragen over beelden opvragen?

Heeft u inhoudelijke vragen over de beelden? Neem dan contact op met uw behandelend arts. Neem contact op met de afdeling Radiologie als u vragen heeft over beelden opvragen. Mail naar: radiologie@alrijne.nl. Technische vragen over MijnAlrijne kunt u mailen naar mijnalrijne@alrijne.nl.

Terug naar boven