Op de afdeling Dagverpleging/Kort verblijf (afdeling 3A) van Alrijne Ziekenhuis Leiden, kunnen patiënten worden behandeld die, om welke reden dan ook, thuis of poliklinisch niet meer goed behandeld kunnen worden.

Behandelingsmogelijkheden

De afdeling Dagverpleging/Kort verblijf 3A in Leiden biedt een combinatiebehandeling van bad-, zalf- en lichttherapie. Mensen met een chronische huidaandoeningen, zoals psoriasis of eczeem, kunnen veel baat hebben bij deze behandeling.

Verwijzing

Verwijzing vindt plaats via de dermatologen van Alrijne Ziekenhuis. Bent u geen patiënt van Alrijne, maar wilt u toch de behandeling volgen, dan moet u na overleg met de huisarts of de eigen dermatoloog eerst een afspraak maken bij een van de volgende dermatologen: mevrouw H.M.S Sterneberg de heer C.L.A. van Eyk de heer dr. R.L. van Leeuwen de heer A. Kusuma

Uw verblijf op de afdeling Dagverpleging

Locatie

De afdeling Dagverpleging/Kort verblijf bevindt zich op de derde etage, en is open van maandag t/m vrijdag van 7.00 – 18.00 uur.

Intakegesprek

Bij uw eerste afspraak op afdeling Dagverpleging wordt u ontvangen door een verpleegkundige. De verpleegkundige voert met u een intakegesprek, waarbij hij of zij een aantal gegevens van u noteert. Verder krijgt u uitleg over de behandeling zoals begintijd en de duur van de behandeling. Wat neemt u mee voor het intake gesprek

  • identiteitsbewijs,

  • verzekeringspapieren,

  • door u thuis gebruikte medicijnen en zalven,

  • telefoonnummers van contactpersonen.

Kleding en kleedruimte

Tijdens uw verblijf op de afdeling dagverpleging heeft u een aantal zaken nodig:

  • badslippers,

  • een string (alleen voor mannen).

Op de afdeling krijgt u een badjas, beschermbrilletje en is een locker beschikbaar, u hoeft hier dus niet zelf voor te zorgen.

Recreatie

Gedurende uw verblijf kunt u een kopje koffie of thee krijgen en gebruik maken van de aanwezige lectuur. Er zijn comfortabele stoelen aanwezig.

Behandeling

Bij psoriasis duurt de behandeling ongeveer tien weken. Bij eczeem duurt dit ongeveer 5 weken. Het Alrijne Ziekenhuis locatie Leiden kan u een behandeling aanbieden voor twee of drie keer per week.

Behandeling van psoriasis

Zoutwaterbaden van 15 minuten met jet stream. Een UVB- TL 01 belichting. Hierna wordt u gezalfd met ditranolzalf. Deze zalf moet een kwartier intrekken. Daarna moet u zich douchen en invetten.

Behandeling van eczeem

Een UVB-lichttherapie. Een oliebad, van 15 minuten met jet stream, waarna u wordt gezalfd met hormoonzalven. Bij de langere behandeling wordt u gezalfd met een teerzalf die 60 minuten moet intrekken.

Begeleiding

U wordt begeleid door de verpleegkundigen van de afdeling Dagverpleging. Tussentijds is er overleg met en controle door uw dermatoloog.

Tot slot

Denkt u eraan bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs) en uw zorgverzekeringspas mee te nemen. Zijn uw gegevens (verzekering, huisarts, etc.) gewijzigd, meldt u dit dan bij de Patiëntenregistratie in de hal op de begane grond van het ziekenhuis. Wij stellen het op prijs als u zich tijdig meldt voor de afspraak.

Vragen

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze folder, dan kunt u deze altijd stellen aan de verpleegkundige of uw specialist. De afdeling Dagverpleging/Kort verblijf 3A, Alrijne Ziekenhuis Leiden is van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur te bereiden via 071 5178 8930. De polikliniek Dermatologie Alrijne Ziekenhuis Leiden heeft routenummer 31 en is telefonisch te bereiken via 071 517 8354. De polikliniek Dermatologie Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp heeft routenummer 102 en is telefonisch te bereiken via 071 582 8049. De polikliniek Dermatologie Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn heeft routenummer 20 en is telefonisch te bereiken via 0172 467 049.Onze locatie in Katwijk, De Coepel, is op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken via 071 517 8124. De locatie Sassenheim, SassenBourg, is op dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken via 071 517 8751. Kijkt u voor de exacte bezoek- en bereikbaarheidstijden op www.alrijne.nl specialisme dermatologie. Buiten de openingstijden van de polikliniek en in het weekeinde kunt u bellen met de Spoedeisende Hulp (SEH), Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, telefoonnummer 071 582 8905. Vertel daarbij dat u een compressieverband heeft gekregen bij de dermatoloog.