U heeft een glomustumor. In deze folder leest u wat een glumostumor is en hoe deze kan worden behandeld. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan hier is beschreven.


Wat is een glomustumor?

De glomustumor is een goedaardige tumor van het glomuslichaam. Het glomuslichaam regelt de temperatuur en de bloeddoorstroming in de vingers. De tumor is goedaardig van aard en zeldzaam, maar wel pijnlijk. Pijn treedt met name op bij temperatuurswisselingen.Oorzaak

De glomustumor komt meestal voor in de vingertoppen en soms ook onder het nagelbed. De oorzaak van een glomustumor is dat cellen in een glomuslichaam zijn gaan woekeren.


De glomustumor is vaak blauwrood van kleur en kenmerkt zich dat de pijn heel lokaal is, met name bij aanraking van de tumor.Behandeling

De plastisch chirurg stelt de diagnose aan de hand van een lichamelijk onderzoek en een röntgenfoto. Soms is het ook nodig om een MRI-scan te maken.


Door middel van een operatie kan de glomustumor worden verwijderd. De operatie kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. De wond wordt gesloten met hechtingen.Nabehandeling

Na de operatie krijgt u een verband om de vinger. Let erop dat het verband niet nat wordt. Na twee dagen mag u het verband zelf verwijderen. Hierna mag de wond wel nat worden.


De hechtingen worden na 10-12 dagen op de polikliniek Plastische Chirurgie verwijderd.


Als bewegen na de operatie niet goed lukt kan een verwijzing naar de handtherapeut noodzakelijk zijn. Deze begeleidt u tijdens het herstel en helpt u de hand weer zo goed mogelijk te gebruiken.Bereikbaarheid polikliniek Plastische Chirurgie

De polikliniek Plastische Chirurgie locatie Leiden heeft routenummer 15 en is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 t/m 16.30 uur telefonisch bereikbaar via 071 517 8575.De polikliniek Plastische Chirurgie locatie Leiderdorp heeft routenummer 141 en is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur telefonisch te bereiken via 071 582 8061.De polikliniek Plastische Chirurgie locatie Alphen aan den Rijn heeft routenummer 38 en is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur telefonisch te bereiken via 071 582 8061.
De Spoedeisende Hulp (SEH) van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp is bij een spoedeisende zorgvraag buiten kantoortijden telefonisch te bereiken via 071 582 8905.


Tijdens kantooruren staan de medewerkers van onze polikliniek u graag te woord.