Afdelingen & Specialismen

U heeft een pijnbehandeling ondergaan. In deze folder leest u wat u na de behandeling kunt verwachten.


  • Na de pijnbehandeling kunt u tijdelijk last hebben van een verdoofd gevoel en mogelijk ook wat krachtsverlies. Dit trekt binnen enkele uren weer volledig weg.
  • Als de arts een ontstekingsremmend middel heeft gebruikt bij de behandeling, is het mogelijk dat er bijwerkingen kunnen optreden. Deze lijken op klachten als in de overgang zoals stemmingswisselingen, warmtegevoel, en (bij vrouwen) vaginaal bloedverlies. Ook is het mogelijk dat de bloedsuikers tijdelijk wat verhoogd zijn. Deze klachten gaan altijd weer voorbij.
  • Er kan napijn ontstaan. Deze zal binnen enkele dagen tot weken verdwijnen. U kunt hiervoor Paracetamol innemen. Deze napijn heeft tijd nodig om weg te trekken.
  • Het beoogde eindresultaat van de behandeling zien we meestal na 6 tot 8 weken, maar eerder is ook mogelijk. Over het algemeen heeft de pijnbehandeling tijd nodig om in te werken.
  • U kunt uw huidige pijnmedicatie in blijven nemen, in ieder geval tot de volgende controle. Bespreek het vervolgen of afbouwen van uw pijnmedicatie bij uw volgende (telefonische) controle, anders graag in overleg met de hoofdbehandelaar of het Pijnbehandelcentrum.
  • Een vervolgafspraak naar aanleiding van deze behandeling krijgt u direct na de behandeling mee van de doktersassistente of wordt naar u toegestuurd per post.

Vragen

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het Pijnbehandelcentrum.

Bereikbaarheid Pijnbehandelcentrum

Het Pijnbehandelcentrum van Alrijne Ziekenhuis is telefonisch te bereiken via 0172 467 039.

Het Pijnbehandelcentrum van Alrijne Leiden heeft routenummer 63
Het Pijnbehandelcentrum van Alrijne Alphen a/d Rijn heeft routenummer 50.