Afdelingen & Specialismen

Uw kind wordt binnenkort overgeplaatst van de couveuseafdeling naar de afdeling Kind en Jeugd van Alrijne ziekenhuis. Om u alvast voor te bereiden op deze overplaatsing leest u in deze folder informatie over onze Kind en Jeugd afdeling. Wilt u alvast een kijkje nemen op onze afdeling? Geef dit dan bij de verpleegkundige aan.


Indeling van de afdeling

Patiëntenkamers

De Kind- en Jeugdafdeling heeft voor pasgeboren baby's tweepersoonskamers. We proberen ieder kind een eigen kamer te geven, maar het kan zijn dat uw kind de kamer moet delen met een ander kind. In de kamer staat een wiegje, nachtkast, een bed voor een ouder en een commode. Op de kamer staat een babyfoon. Daarmee houden we uw kind in de gaten als u er niet bent.Ouderkamer

Als u de afdeling op komt, ziet u aan de linkerkant meteen de ouderkamer. Hier kunt u zich even terugtrekken, iets lezen, eten of drinken. U kunt ook bezoek ontvangen in de ouderkamer.Rooming-in

Overdag zijn beide ouders welkom op de afdeling. Voor één ouder bestaat de mogelijkheid voor rooming-in. Dit betekent dat u slaapt bij uw kind op de kamer. U kunt gebruik maken van de badkamer op de kamer van uw kind.


Maaltijden

Voor de ouders staat een automaat waar u gratis koffie en thee uit kunt halen. Wilt u voor of na uw bezoek even genieten van een kopje koffie of thee? Dan kunt u beneden in ons restaurant of in de centrale hal terecht. Maakt u gebruik van rooming-in, dan krijgt u het ontbijt van het ziekenhuis. Voor de lunch en warme maaltijd zijn verschillende mogelijkheden:


  • U kunt tegen betaling mee eten op de afdeling met uw kind.
  • U kunt uw eigen maaltijd opwarmen in de magnetron op de afdeling.
  • U kunt in ons restaurant op de begane grond eten.

Gezonde kraamvrouw

Als u zelf nog opgenomen bent als gezonde kraamvrouw, geldt de folder “Het verblijf als gezonde kraamvrouw” voor u. Hierin staat informatie over hoe het verblijf er voor u uitziet, maar ook over de kosten en verzekering.

Team

De artsen en verpleegkundigen op beide afdelingen vormen één team.

Contact

Voor ouders is de afdeling Kind en Jeugd 24 uur per dag telefonisch te bereiken via 071 582 8020.

Dit is gerelateerd aan de volgende afdeling: