Decapeptyl (triptoreline) wordt gebruikt om de productie van FSG en LH in de voortplantingscyclus te onderdrukken tijdens een IVF- of ICSI-behandeling. Het zorgt ervoor dat de rijpende eicellen niet te vroeg vrijkomen. Het is een kant en klare injectiespuit die onderhuids toegediend moet worden. De fertiliteitsassistente zal u uitleggen hoe u dit moet doen. U dient deze injectie dagelijks te injecteren, het liefst in de avond en rond hetzelfde tijdstip.

Bewaren

  • Decapeptyl moet bewaard worden in de koelkast bij een temperatuur van 2-8 graden.
  • U mag Decapeptyl maximaal 1 week buiten de koelkast, mits onder 25 graden en buiten invloed van licht.

Decapeptyl mag in bovenbeen of bovenarm geïnjecteerd worden maar onderhuids is het gemakkelijkst.

Bijwerkingen

  • Opvliegers, depressief, irritaties, misselijk, spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, zweten, droogheid vagina, pijn gemeenschap, hoofdpijn, verminderde seksuele gevoelens
  • U kunt ook doorbraakbloedingen krijgen. Indien deze aanhouden moet u contact opnemen met uw arts.
  • Indien u hoofdpijn krijgt na het starten van de Decapeptyl injecties, dan gaat dit vaak na het starten van FSH injecties weer over.
  • De injecties kunnen jeuk, huiduitslag en koorts veroorzaken

Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan of indien u het niet vertrouwd.

Wij verwijzen u naar deze link. Op de verpakking van uw Decapeptylinjecties staat een RVG-code. Als u deze invoert kunt u de brochure met alle informatie en de video met prikinstructie nog eens rustig doornemen.

Heeft u vragen dan verzoeken wij u contact op te nemen met de fertiliteitsassistente op 071 582 8048 (Leiderdorp) of op het telefoonnummer 071 517 8351 (Leiden) of mail naar fertiliteitsteam@alrijne.nl (Leiderdorp) fertiliteitspolikliniek@alrijne.nl (Leiden).

 

Terug naar boven