Decapeptyl (triptoreline) wordt gebruikt om de productie van FSH en LH in de voortplantingscyclus te onderdrukken tijdens een IVF- of ICSI-behandeling. Het zorgt ervoor dat de rijpende eicellen niet te vroeg vrijkomen. Het is een kant en klare injectiespuit die onderhuids toegediend moet worden. De fertiliteitsassistente zal u uitleggen hoe u dit moet doen. U dient deze injectie dagelijks te injecteren, het liefst in de avond en rond hetzelfde tijdstip.

Prikplek

Decapeptyl het liefst in de buik aanbrengen, maar in het bovenbeen of de bovenarm mag ook. Dit maakt voor de werking niet uit.

Bewaren

  • Decapeptyl moet bewaard worden in de koelkast bij een temperatuur van 2-8 graden.
  • U mag Decapeptyl maximaal 1 week buiten de koelkast, mits onder 25 graden en buiten invloed van licht.

Bijwerkingen

  • Opvliegers, depressief, irritaties, misselijk, spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, zweten, droogheid vagina, pijn gemeenschap, hoofdpijn, verminderde seksuele gevoelens
  • U kunt ook doorbraakbloedingen krijgen. Indien deze aanhouden moet u contact opnemen met uw arts.
  • Indien u hoofdpijn krijgt na het starten van de Decapeptyl injecties, dan gaat dit vaak na het starten van FSH injecties weer over.
  • De injecties kunnen jeuk, huiduitslag en koorts veroorzaken

Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan of indien u het niet vertrouwd.

Wij verwijzen u naar deze link. Op de verpakking van uw Decapeptylinjecties staat een RVG-code. Als u deze invoert kunt u de brochure met alle informatie en de video met prikinstructie nog eens rustig doornemen.

Vragen

Heeft u vragen dan verzoeken wij u contact op te nemen met de fertiliteitsassistente op 071 582 8048 (Leiderdorp) of op het telefoonnummer 071 517 8351 (Leiden) of mail naar fertiliteitsteam@alrijne.nl (Leiderdorp) fertiliteitspolikliniek@alrijne.nl (Leiden).