Menopur (menotrofine of humaan menopauzaal gonadotrofine, hMG) is een lichaamseigen zwangerschap bevorderend product. Het bevat een combinatie van hormonen gelijk aan de hormonen die een rol spelen in de natuurlijke voortplantingscyclus: follikelstimulerend hormoon en luteïniserend hormoon. Deze hormonen laten bij vrouwen eicellen rijpen en bevorderen de eisprong. Ook zorgen ze dat een bevruchte eicel zich kan nestelen in de baarmoeder.

Menopur is een dagelijkse injectiespuit die onderhuids toegediend moet worden. De fertiliteitsassistente zal u uitleggen hoe u de injectiespuit moet klaarmaken en toedienen. U dient deze injectie dagelijks te injecteren, het liefst in de avond en rond hetzelfde tijdstip.

Prikplek

Menopur mag in de buik, bovenbeen of arm geprikt worden.

Bewaren

  • Menopur® dient te worden bewaard beneden 25 °C en buiten invloed van licht

U kunt 1 ml vloeistof opzuigen (er blijft dus vloeistof over) tenzij er meerdere poeders moeten worden opgelost. Zodra het poeder is opgelost: niet schudden met het flaconnetje: dit geeft luchtbellen

Bijwerkingen

  • Misselijk, niet helemaal lekker, niet helemaal gezellig.
  • Pijnlijke gespannen borsten.
  • Opgeblazen gevoel
  • Pijn op de injectieplaats, roodheid, zwelling, jeuk
  • Blauwe plekken van het injecteren.

Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan of indien u het niet vertrouwd.

Wij verwijzen u naar deze link. Op de verpakking van uw Menopur injecties staat een RVG-code. Als u deze invoert kunt u de brochure met alle informatie en de video met prikinstructie nog eens rustig doornemen.

Contact

Heeft u vragen dan verzoeken wij u contact op te nemen met de fertiliteitsassistente op 071 582 8048 (Leiderdorp) of op het telefoonnummer 071 517 8351 (Leiden) of mail naar fertiliteitsteam@alrijne.nl (Leiderdorp) fertiliteitspolikliniek@alrijne.nl (Leiden).