Afdelingen & Specialismen

U hebt een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding) gehad. U bent hiervoor behandeld in Alrijne ziekenhuis. Nu kunt u thuis verder herstellen. In deze brief vindt u informatie over het herstel thuis en hoe u hierbij geholpen wordt.

Verpleegkundige aan huis

Na uw ontslag uit Alrijne Ziekenhuis neemt een neurologieverpleegkundige van Thuiszorgorganisatie Marente of Activite zo snel mogelijk contact met u op, in ieder geval binnen 1 week. Zij maakt met u een afspraak voor een bezoek bij u thuis.

Tijdens dit bezoek:

  • bespreekt u met de verpleegkundige uw persoonlijke situatie;

  • legt de verpleegkundige uit welke invloed een beroerte op uw leven kan hebben;

  • controleert de verpleegkundige de medicijnen die u gebruikt sinds uw behandeling in Alrijne Ziekenhuis en of dit gebruik duidelijk voor u is.

Tijdens uw opname in Alrijne Ziekenhuis hebben uw zorgverleners vastgesteld dat u thuis goed (genoeg) kunt functioneren. Ervaart u dit anders? Bespreek dit dan met de verpleegkundige die bij u langskomt.

Waarom een verpleegkundige aan huis?

Advies en stil staan bij de (mogelijke) gevolgen van een beroerte zijn erg belangrijk. Hierdoor kunt u problemen in de toekomst verminderen en/of voorkomen. Ook als u niet direct een probleem of een vraag hebt, kan het de moeite waard zijn om de verpleegkundige bij u thuis te laten komen. De verpleegkundige spreekt uit ervaring en kan op het gebied van voorlichting en praktische tips veel voor u betekenen. Dit huisbezoek is ook bedoeld voor uw partner of iemand in uw naaste omgeving.

Aanmelden

De afdeling Neurologie van Alrijne Ziekenhuis meldt u aan bij de verpleegkundige van Marente of Activite als u met ontslag naar huis gaat. De verpleegkundige neemt zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 1 week contact met u op. U hoeft hier niets voor te doen.

Samenwerking met Marente en Activite

De verpleegkundige die bij u thuis langskomt, werkt bij Marente of Activite. Deze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in de zorg na een beroerte. Welke organisatie wij inschakelen, hangt af van uw woonplaats.

Vragen

Hebt u vragen over de beroerte, de medicijnen en/of eventuele bijwerkingen? Stel deze dan gerust aan de verpleegkundige. De verpleegkundige kan ook voor u nagaan of u op andere gebieden hulp nodig hebt, zoals fysiotherapie, logopedie en/of ergotherapie. Indien nodig overlegt zij met uw huisarts of neuroloog.