Afdelingen & Specialismen

U heeft last van hartfalen. Met u is afgesproken dat u zelf controles gaat doen, bijvoorbeeld bloeddruk meten en uzelf wegen. Dit noemen we thuismeten. Hiervoor gebruikt u de Luscii-app. In deze folder leest u meer over thuismeten.


Thuismeten

Bij de behandeling van hartfalen is het belangrijk dat u precies genoeg medicijnen krijgt. De medicijnen worden stap voor stap ingesteld. Door uw bloeddruk en gewicht te meten, kunnen we zien of u genoeg medicijnen krijgt.Met thuismeten meet u zelf uw bloeddruk, polsslag en gewicht. Daarna zet u ze in de app = registreren). Hierdoor hoeft u minder vaak voor controles naar het ziekenhuis te komen. De verpleegkundig specialist van de Hartfalenpolikliniek spreekt met u af wanneer u moet meten. U bent zelf verantwoordelijk voor het doen van de metingen. En voor het registreren van de metingen in de Luscii app.Als de metingen anders zijn dan normaal, kan het zijn dat het slechter met u gaat. Meestal heeft u dan ook meer klachten. Het kan dan nodig zijn om de medicijnen die u krijgt, aan te passen.


Soms is het toch nodig om voor controle naar het ziekenhuis te komen.Heeft u klachten? Bel dan altijd met de Hartfalenpolikliniek. Bel ook als u een bericht krijgt met het verzoek ons te bellen.

Hoe werkt thuismeten?

  • U gebruikt een goede digitale weegschaal.
  • U gebruikt een betrouwbare bloeddrukmeter. Op de website van de Hartstichting vindt u advies over het kopen van een betrouwbare bloeddrukmeter.
  • De Hartfalenpolikliniek schrijft de Luscii app voor. U krijgt binnen enkele dagen een mail van Luscii. Hierin vragen zij u om de app te downloaden.
  • U zet de app op uw smartphone of tablet. Luscii support kan u daarbij helpen als dat nodig is.
  • U doet zelf metingen en zet deze in de app. Wij kunnen deze gegevens zien.
  • Via de app krijgt u berichten. Bijvoorbeeld als het tijd is om metingen te doen. Of als de Hartfalenpolikliniek u een bericht stuurt.
    Het is belangrijk dat u zelf ook regelmatig kijkt of u berichten krijgt via de app. En dat u dan doet wat gevraagd wordt. Lukt u dit niet, om welke reden dan ook? Dan kunnen wij u niet met thuismeten behandelen.
    Om te zorgen dat u geen berichten mist, kunt u op uw smartphone of tablet (via instellingen) aangeven dat u meldingen binnen wilt krijgen van de Luscii app.Vragen

Heeft u vragen over de app? Of heeft u vragen over het gebruik ervan? Dan kunt u contact opnemen met Luscii. Telefoonnummer 085 1305 851 (tijdens kantooruren) of via de mail: support@luscii.com


Bij medische vragen kunt u bellen met de Hartfalenpolikliniek van Alrijne Ziekenhuis. Wij zijn tijdens werkdagen te bereiken op 071 582 8482 van 9.00 tot 11.30 uur.

Heeft u direct een arts nodig?

Bel dan met uw huisarts of huisartsenpost.

In levensbedreigende situaties: bel 112.

Privacy en gegevensuitwisselingAlrijne heeft met Luscii afspraken gemaakt en maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Luscii werkt conform ISO 27001:2017, NEN 7510, 7512 and 7513 en Cybersecurity Essentials