Nog even en het is zover! De geboorte van uw kind is in aantocht. Veel vrouwen geven er de voorkeur aan om thuis te bevallen, in de eigen vertrouwde omgeving. Toch zien wij steeds vaker dat vrouwen er voor kiezen om te bevallen in de veilige suites van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp onder begeleiding van de eigen verloskundige of onze gynaecoloog/verloskundige.


Een ziekenhuisbed


De kraam- en couveusesuites

Onze kraam- en couveusesuites bieden verrassend comfort in een huiselijke en ontspannen sfeer.


U kunt hier uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Daarnaast is het gebruik van de flatscreen tv gratis. Wanneer u gebruik wenst te maken van ons gratis draadloos internet, dan kunt u inloggen als RZG-gast; u heeft geen code nodig.


In de kraam- en couveusesuite is een minibar aanwezig. De prijzen van de artikelen uit de minibar staan vermeld op een lijst, die in de kraam- en couveusesuite ligt. Op de lijst noteert u wat is gebruikt.Vergoeding door de zorgverzekeraar

Controleer voor de bevalling bij uw zorgverzekeraar of u ook uw eigen verblijf vergoed krijgt, wanneer de baby opgenomen moet worden op de couveuseafdeling. Vraag na hoeveel dagen u dan vergoed krijgt en of dit consequenties heeft voor uw eigen risico. Dat is namelijk afhankelijk van de zorgverzekeraar en het eventueel aanvullende pakket dat u heeft afgesloten.Wanneer u als moeder eigenlijk naar huis mag maar nog blijft vanwege uw kind, hanteren wij het 'gezonde-moedertarief'. U dient zelf bij uw zorgverzekeraar te informeren óf en hoeveel dagen dit verblijf vergoed wordt en wat de gevolgen hiervan zijn voor uw eigen risico.Het partnerpakket

Uiteraard hebben wij ook aan uw partner gedacht! Uw partner mag op dezelfde kamer als u en uw baby verblijven. Er kan dan gebruik gemaakt worden van het partnerpakket.


Het partnerpakket omvat logies, ontbijt, lunch en een warme maaltijd. De kosten hiervan bedragen


€ 30,- per dag. U kunt ook gebruikmaken van losse onderdelen van het pakket. De prijzen hiervan zijn:


 • logies en ontbijt€ 20,- per nacht
 • lunch € 6,00
 • warme maaltijd € 6,00.

Vergoeding partnerpakket door de zorgverzekeraar

Meestal worden de kosten voor het verblijf van uw partner niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Bij twijfel adviseren wij u ook hiervoor contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Wanneer blijkt, dat u niet bent verzekerd voor het partnerpakket, dan bieden wij u toch de mogelijkheid om hiervan gebruik te maken. De kosten van het partnerpakket komen dan voor uw eigen rekening.
Het is mogelijk om te pinnen in het Moeder- en Kindcentrum. Kunt u door omstandigheden niet pinnen, dan vult u ter plekke een machtiging in voor de betaling.

De huisregels

We willen uw verblijf zo comfortabel en gezellig mogelijk maken, alleen, een ziekenhuis blijft een ziekenhuis. Om de rust en privacy van andere patiënten te garanderen, hebben we voor het verblijf in de kraam- en couveusesuite een aantal regels opgesteld:
 • In de suites staat een uitklapbaar bed voor uw partner. Het is niet de bedoeling dat andere familieleden (broers en/of zussen) blijven logeren.
 • Indien u wenst dat een ander dan uw partner blijft logeren, dan dient u dit vooraf te overleggen met de verpleegkundige/kraamverzorgster. Het gebruik van bedlinnen en badhanddoeken is in de overnachtingsprijs inbegrepen.
 • Wij verzoeken u vriendelijk om de gebruikte (bad)handdoeken en washandjes in de wasmand in de badkamer te doen. Hetzelfde geldt voor het bedlinnen aan het einde van uw verblijf.
 • In verband met de verzorging van moeder en kind, het schoonmaken van de kamer, enz. dient uw partner er zelf voor te zorgen dat het opklapbaar bed om 07.45 uur is opgemaakt en opgeklapt. Wij stellen het bijzonder op prijs wanneer uw partner rond dit tijdstip ook is aangekleed. Dit geldt uiteraard niet als u met de verpleegkundige of kraamverzorgster andere afspraken heeft gemaakt.
 • Bezoek is van harte welkom tussen 09.00 en 21.00 uur. Maakt u zelf een bezoekschema om uw rust te beschermen.
 • Tussen 12.00 en 15.00 uur is het rusttijd en is er in principe geen mogelijkheid om bezoek te ontvangen. Met de verpleegkundige of kraamverzorgster kunnen afwijkende afspraken worden gemaakt over het rusttijdstip.
 • Bezoekers dienen de kamer te verlaten als een medewerker van het ziekenhuis hierom vraagt.
 • Met name tijdens het ontvangen van bezoek wordt men verzocht rekening te houden met gebruikers van de andere suites.
Heeft u vragen of suggesties? Laat het ons dan direct weten, zodat wij u snel kunnen helpen! Wij wensen u en uw partner een comfortabel verblijf in onze kraam- en couveusesuite!