In deze folder vindt u informatie over de voorbereiding van uw behandeling met daglicht fotodynamische therapie (PDTD).

Voorbereiding thuis

Eén uur voordat u de afspraak heeft, smeert u alle huid die onbedekt is, én de huiddelen die moeten worden behandeld, in met Actinica 50+ lotion. Denkt u eraan om de te behandelen huiddelen niet met kleding te bedekken. Het meest praktische is als u armen en benen bedekt (lange broek; lange mouwen). Dan hoeft u daar geen Actinica te smeren. Maar als er huid op armen/benen behandeld moet worden, dan mag u hier dus geen bedekkende kleding dragen.

Afspraak

Vervolgens meldt u zich op de afgesproken tijd aan de balie van de polikliniek Dermatologie (zie afspraakbrief; let op de locatie!). In de folder 'Fotodynamische therapie met daglicht', die u ook heeft ontvangen, kunt u lezen hoe de behandeling verder verloopt.

Vragen

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze folder, stelt u deze dan aan de medewerker van de polikliniek Dermatologie.

Bereikbaarheid polikliniek Dermatologie

De polikliniek Dermatologie Alrijne Leiden heeft routenummer 31 en is te bereiken via telefoonnummer 071 517 8354. De polikliniek Dermatologie Alrijne Leiderdorp heeft routenummer 102 en is te bereiken via telefoonnummer 071 582 8049. De polikliniek Dermatologie Alrijne Alphen aan den Rijn heeft routenummer 20 en is te bereiken via telefoonnummer 0172 467 049. Onze locatie in Katwijk, De Coepel, is op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken via 071 517 8124. De locatie in Sassenheim, SassenBourg, is op dinsdag en donderdag te bereiken via 071 517 8751. Kijkt u voor de exacte bezoek- en bereikbaarheidstijden op www.alrijne.nl specialisme dermatologie. Buiten de openingstijden van de polikliniek kunt u bij dringende vragen contact opnemen met de dienstdoende huisarts.

Terug naar boven