Afdelingen & Specialismen

Binnenkort komt u naar het ziekenhuis voor een neuropsychologisch onderzoek.In de uitnodigingsbrief staat de datum van het onderzoek en waar u zich moet melden.


Dag van het onderzoek

Op de dag van het onderzoek komt u samen met uw begeleider naar het ziekenhuis. De begeleider kan uw partner, zoon, dochter of een vertrouwenspersoon zijn. De begeleider is mee om u te helpen als dat nodig is. Ook kan uw begeleider extra informatie geven over uw klachten.


Uw begeleider kan niet bij alle onderzoeken aanwezig zijn. Een boek of tijdschrift kan dan fijn zijn tijdens het wachten.


Een voorbereiding voor het onderzoek is niet nodig.Hoe gaat het onderzoek?

  • Het onderzoek begint met een gesprek met de psycholoog. Uw begeleider is ook aanwezig tijdens dit gesprek.
  • Daarna krijgt u verschillende tests. Daarmee kijken we naar uw aandacht, concentratie, geheugen en taal. Bij deze tests bent u alleen, uw begeleider moet dan even wachten.
Het hele onderzoek duurt maximaal 4 uur.

Ongeveer 3-4 weken na het onderzoek bespreekt de medisch specialist de uitslag met u. Vaak krijgt u ook bij ons een eindgesprek. In dit gesprek bespreken we de uitslagen van het onderzoek met u. Ook krijgt u advies over mogelijke vervolgstappen voor een behandeling en begeleiding.
Uw medisch specialist krijgt bericht van ons over de uitslag. De huisarts krijgt de uitslag via de specialist.

Wat neemt u mee?

U moet de volgende dingen meenemen naar het ziekenhuis voor uw onderzoek:
  • alle medicijnen die u vandaag moet nemen;
  • uw leesbril en gehoorapparaat als u dat heeft;
  • uw loophulpmiddel (stok, rollator) als u dat heeft;
  • iets te eten;
  • een identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart).

Heeft u nog vragen?

Belt u dan met de afdeling Medische Psychologie via telefoonnummer 071 517 8250 (bereikbaar van 8.30 - 12.00 uur en van 13.30 – 15.30 uur). Belt u ons en is de secretaresse niet aanwezig? Spreek dan uw boodschap in op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.