Afspraak


Wij verwachten u op ....................................dag ...............- .........................................20....... om .................... uur in Alrijne Ziekenhuis Leiden, op de afdeling Klinische neurofysiologie, route 47.
U krijgt een slaaponderzoek. U krijgt de apparatuur voor dit onderzoek in Alrijne Ziekenhuis Leiden. In het kort:U krijgt een onderzoek om de ademhaling tijdens uw slaap te meten.De laborant van de afdeling Klinische Neurofysiologie bereidt u voor op het onderzoek.U slaapt thuis met de apparatuur.De volgende dag moet u de apparatuur inleveren in Alrijne Ziekenhuis Leiden.

Waarom krijgt u dit onderzoek

Als u slaapt kunt u ademstops krijgen. Dit noemen we apneus. Of u last heeft van apneus kunnen we ontdekken door middel van een slaaponderzoek (ook wel een polygrafie).

Voorbereiding in het ziekenhuis

De laborant in het ziekenhuis legt u uit hoe het onderzoek gaat. Daarna krijgt u de apparatuur mee naar huis. Thuis slaapt u 1 nacht met de apparatuur. De volgende ochtend levert u de apparatuur weer in bij Alrijne Ziekenhuis Leiden.

Aansluiten van de apparatuur

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • U sluit zelf de apparatuur thuis aanTijdens uw afspraak ligt de apparatuur voor u klaar. De laborant laat zien hoe u de apparatuur bij uzelf aansluit. Daarna haalt ze de apparatuur los en krijgt u de apparatuur mee naar huis. De apparatuur zit in een koffertje. U sluit zelf de apparatuur aan vlak voordat u gaat slapen.
  • De laborant sluit de apparatuur aan in het ziekenhuisTijdens de afspraak ligt de apparatuur voor u klaar. De laborant sluit de apparatuur bij u aan. Neem een T-shirt of slaapshirt mee naar uw afspraak. De apparatuur wordt over de slaapkleding heen aangesloten.
    Voor dames: Draag een prettig zittende BH die u 's nachts aan kunt houden of draag geen BH. U kunt zich in de onderzoekskamer omkleden.
Let op:
Verwijder nagellak of gelnagels van de middelvinger of ringvinger. Nagellak of gelnagels kunnen de meting verstoren.

slaaponderzoek
Thuis slapen en inleveren van de apparatuur

  • Vlak voordat u gaat slapen sluit u de apparatuur aan, zoals met u is afgesproken tijdens de voorbereiding.
  • De volgende ochtend, na het wakker worden, maakt u de apparatuur los.
  • Doe de apparatuur weer in het koffertje.
Lever de apparatuur vóór 11.00 uur in bij de receptie in de centrale hal van Alrijne Ziekenhuis Leiden.


Uitslag

U bespreekt de uitslag van het onderzoek met uw behandelend arts.

Tot slot

Wat neemt u mee?
  • uw (geldige) identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs);
  • uw zorgverzekeringspas;
  • uw medicatie-overzicht. Dat is een lijst met de medicijnen die u nu gebruikt. U haalt deze lijst bij uw apotheek.
Heeft u een andere zorgverzekering of een andere huisarts? Of bent u verhuisd? Geef dit dan door. Dat kan bij de registratiebalie in de hal van het ziekenhuis.
Zorgt u ervoor dat u op tijd bent voor uw afspraak? Kunt u onverwacht niet komen? Geeft u dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Dan maken we een nieuwe afspraak met u.

Vragen

Heeft u nog vragen over uw afspraak of wilt u deze verzetten, belt u dan de polikliniek van uw behandelend arts.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze folder, stelt u deze gerust aan de laborant van de polikliniek Neurologie/KNF, via telefoonnummer 071 582 80 56.

De polikliniek KNO van Alrijne Ziekenhuis (alle locaties) is van maandag tot en met vrijdag tussen
8.30 - 12.00 uur en van 13.30 - 15.30 uur telefonisch te bereiken via 071 582 8051.