De afdeling Pathologie onderzoekt uw cel- of weefselmateriaal, dat bij u wordt afgenomen voor onderzoek, om na te gaan of u een bepaalde ziekte heeft. De patholoog doet weefselonderzoek of cel onderzoek en bespreekt de diagnose en behandeling met uw behandelend specialist. Ook verricht de afdeling Pathologie sectie op overledenen.

De behandelend specialist vertelt de uitslag aan de patiënt en/of de familie. De uitslag van het onderzoek duurt meestal een aantal dagen. Wanneer aanvullend onderzoek nodig is duurt dit meestal langer dan een week.

Informatie opvragen

Wij kunnen u via onze website helaas nog niet alle informatie bieden van behandelingen en onderzoeken. Wilt u informatie opvragen over een behandeling of onderzoek dat niet beschikbaar is, dan kunt u een verzoek doen aan de afdeling patiëntencommunicatie. Stuur een e-mail naar patientencommunicatie@alrijne.nl o.v.v. uw naam, onderwerp van uw informatie aanvraag, de betreffende locatie van Alrijne en eventuele contactgegevens. Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

drs. M. (Martin) de Gast

Patholoog anatoom

dr. J.F. (Frans) Graadt van Roggen

Patholoog

drs. W.C.E. (Wietske) den Hartog

Patholoog anatoom

Terug naar boven