"Teamwork is bij ons echt heel erg belangrijk. Laatst stond ik bijvoorbeeld bij een patiënt met een maagbloeding die in kritieke toestand was. Mijn collega en ik zijn zo goed op elkaar ingespeeld, dat we zonder overleg precies wisten wat we moesten doen. Dat vond ik heel fijn. Het geeft een heel goed gevoel als je op zo’n manier iemand kunt helpen.

Op de intensive care verzorgen we allerlei soorten patiënten. Sommigen zijn heel ziek en houden we op kunstmatige manier in leven. Alhoewel zij er heel rustig uitzien, kan je een hele dag met zo’n iemand bezig zijn. Hun ogen moeten bijvoorbeeld verzorgd worden met een gel en de patiënt moet regelmatig gedraaid worden, zodat er geen doorligplekken ontstaan.

Naast ons gewone werk op de IC, dragen we ook een pieper bij ons. Als er ergens in het gebouw een reanimatie gedaan moet worden, snellen wij ernaartoe. De adrenalinerush die je krijgt na een reanimatie, is ongelofelijk. Mijn baan is echt heel enerverend, dat vind ik heel leuk. Het betekent dat ik soms op een feestje vroeger weg moet zodat ik de dag erop fris en alert ben, maar dat vind ik niet erg. Mijn werk doet er echt toe."

Ontdek de zorg

Werken in zorg en welzijn is divers, boeiend en afwisselend. Dat laten de vele foto’s en verhalen zien in de campagne IK ZORG van het ministerie van VWS. Ben je geïnspireerd om ook in de zorg te werken? Ga dan naar alrijne.onlinevacatures.nl voor alle vacatures.

Lees ook de verhalen van andere collega's.