"Soms belt een chirurg: “Kunnen we meteen deze patiënt helpen? Hij is heel oud en het is een hele belasting voor hem om volgende week weer terug te komen”. Op zo’n moment doen we er alles aan om deze man te helpen.

Soms kunnen we iemand er gewoon op de planning tussenschuiven. Een andere keer is het heel druk en overleggen collega’s snel wie welke taken over kan nemen. De lijnen op onze afdeling zijn kort en daardoor kunnen we snel beslissingen maken. Zo kunnen we bijna iedereen helpen. Patiënten komen na afloop regelmatig langs met bloemen, taart of dropjes.

Als teamleider van 32 doktersassistenten, verpleegkundigen, gipsverbandmeesters en secretaresses vind ik teambuilding heel belangrijk. In het ziekenhuis staat samenwerken voorop. Dat merk ik zelf ook. Eerder was ik doktersassistente, dus als het nodig is spring ik bij. Als mijn collega’s een keer tijd over hebben, helpen ze mij weer."

Ontdek de zorg

Werken in zorg en welzijn is divers, boeiend en afwisselend. Dat laten de vele foto’s en verhalen zien in de campagne IK ZORG van het ministerie van VWS. Ben je geïnspireerd om ook in de zorg te werken? Ga dan naar alrijne.onlinevacatures.nl voor alle vacatures.

Lees ook de verhalen van andere collega's.