"In samenwerking met Inkoop hebben we dit geregeld, zij proberen ons zo goed mogelijk te voorzien van de alle materialen. Hoe en aan wie we het uitdelen, beslissen we met Infectiepreventie. Zijn alle aanvragen gegrond? We proberen het zo goed mogelijk te verdelen. Je wordt creatief met waar je je spullen vandaan haalt, want grote leveranciers als 3M leveren niet altijd meer. Zo hebben we allerlei inventieve oplossingen bedacht.
Dingen verplaatsen van A naar B, het inrichten van de woonzorg en moeten deze middelen naar het LUMC? Kunnen we transport krijgen, kunnen masker gesteriliseerd worden, zijn vragen waar ik dagelijks mee te maken heb. Tegelijkertijd gaat, hetzij in mindere mate, de niet-corona gerelateerde logistiek ook door. Zo hebben we bijvoorbeeld nog steeds iedere dag te maken met rondbrengen van medicatie en afval.

Vanaf het begin hebben we alles onder controle gehad en zijn we met betrekking tot de beschermingsmiddelen, nooit echt in het rood gegaan. Ik mag er dan 24-7 mee bezig zijn, slapeloze nachten heb ik nooit gehad.

We hebben nu echt een redelijk goede voorraad. Iedereen in het team pakt z’n rol en daar ben ik trots op. Overigens is door deze crisis, de meerwaarde zichtbaar van een zorggroep. Daar waar veel andere verpleeghuizen in Nederland een tekort aan beschermingsmiddelen hebben, is dat bij ons niet het geval.

Beschermingsmiddelen zijn het nieuwe goud. Waar ons nieuwe magazijn zich bevindt? Nee, dat ga ik niet aan de grote klok hangen…”