Margreet: “Ik ben Margreet en ik werk al sinds 1989 op de OK. Vroeger was ik doktersassistente bij een huisarts, maar omdat mijn taken steeds meer administratief werden wilde ik graag naar de OK. Dit vind ik nog altijd heel leuk. Je doet veel met je handen en werkt in een team. Ook is het werk heel afwisselend.” Marie: “Ik ben Marie en ik ben 26 jaar. Ik werk ook als operatieassistente bij Alrijne. In 2016 heb ik voor mijn studie stagegelopen op de OK. Ik ben blijven hangen en sinds 2019 ben ik afgestudeerd en een volwaardig operatieassistente.”  

Werken met familie

Marie was altijd al medisch geïnteresseerd en schreef op de middelbare school een profielwerkstuk over de knie. Ze mocht met haar moeder mee naar de OK om mee te kijken bij een kijkoperatie van een knie. Marie: “Dat was super interessant. Toen ik later een stageplek moest zoeken was mijn eerste keus dan ook Alrijne Ziekenhuis.” Sinds die stage werken ze samen. Marie: “Omdat wij drie locaties en meerdere OK’s hebben waar we allebei werken, komen er ook weken voor dat we elkaar helemaal niet zien. Het is dus niet zo dat we op elkaars lip zitten, dan zou ik ook wel gek worden.”

Tijdens haar opleiding heeft ze wel veel aan haar moeder gehad. Ze kon met iemand praten die precies begrijpt wat ze bedoelde. Marie: “De OK is echt een afgesloten deel van het ziekenhuis en veel mensen begrijpen niet hoe het precies werkt. Zeker tijdens mijn opleiding heb ik daar heel veel aan gehad.” Margreet: “Ik vind het heel leuk dat Marie mijn collega is en ik ben trots dat ze het allemaal zo goed opgepikt heeft. Ze is goed in haar werk en heeft er duidelijk plezier in.”

Ik ben heel trots op onze dochter, het is een fijne collega! Margreet

Dat moeder en dochter samen werken is in de familie niet heel bijzonder. De zoons van het gezin werken beiden namelijk samen met hun vader. Het gaat thuis dus niet alleen maar over het werk op de OK.

Reacties van collega’s

Margreet: “Het is moeilijk uit te leggen hoe de sfeer op de OK precies is, zelfs voor een moeder. Maar het gaat allemaal heel goed. Volgens mij vergeten veel collega’s wel eens dat we familie zijn dat lijkt mij een heel goed teken.” Marie: “De meeste collega’s die het horen vinden het inderdaad leuk dat we moeder en dochter zijn, het komt natuurlijk niet heel vaak voor.”

Mijn moeder zet zich overal voor in, dat bewonder ik aan haar. Ook al draait ze al heel wat jaartjes mee, als er een nieuwe uitdaging op haar pad komt zet ze haar beste beentje voor en geeft ze er haar eigen draai aan. Ik vind het heel erg leuk om samen met haar te werken. Marie