Hellen wenst iedereen veel plezier bij de volgende wandelroutes in en om Leiden: 

  • De Singelparkroute in Leiden. Deze route van 6,5 km begint en eindigt vlakbij Leiden Centraal. Deze gedetailleerde kaart verteld meer informatie over alle bezienswaardigheden die tijdens de wandeling voorbij komen. Ook zijn er verschillende coffee to go punten onderweg.
  • Het Polderpark Cronesteyn in Leiden. In dit gebied broedt een veertigtal vogelsoorten. Het leuke van Cronesteyn is de variatie aan terreinen op een betrekkelijk kleine oppervlakte. Elk van die terreinen vormt een bepaalde biotoop waar je alleen bepaalde planten en diersoorten aantreft. Dit maakt deze mooie wandelroute van 3,7 km uitermate geschikt voor het bekijken van vogels en insecten.
  • Stadswandeling 071 in Leiden. Stadswandeling071 combineert wandelingen met steun voor de lokale horeca. Elke week kunnen deelnemers zich inschrijven via de website voor een leerzaam en interactief wandeling die langs interessante Leidse plekken en lokale horeca leidt.
  • De Boterhuispolder in Leiderdorp. Een mooie wandeling van 10 km door het natuurreservaat dat voorheen de waterschap van de gemeenten Leiderdorp en Teylingen vormde.
  • De Bospolder in Leiderdorp. Ook rondom Alrijne zijn verschillende mooie wandelingen te maken. Er zijn verschillende afstanden, van 5,6 km, 10 km of 11,7 km voor misschien een frisse neus tijdens de pauze, een overleg of gezellig in je vrije tijd.

Voor nog meer inspiratie kun je kijken op de site voor meer diverse wandelingen in en rondom Leiden.