Hartfalen is een chronische ziekte, waarbij de pompfunctie van het hart is afgenomen. Het hart kan niet meer genoeg bloed rondpompen door het lichaam. Hierdoor krijgen spieren, weefsels en organen te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Dit leidt tot klachten als vermoeidheid, vochtophoping, ongewenste gewichtstoename en kortademigheid. Op de Hartfalenpolikliniek werken de verpleegkundig specialist hartfalen en de cardioloog nauw samen bij uw behandeling. Hun insteek is: uw conditie versterken, ziekenhuisopname voorkomen (of verkorten), uw lichaam in balans brengen en uw kwaliteit van leven verbeteren. U krijgt een optimale medicamenteuze therapie en een intensieve, persoonlijke begeleiding. 

 

 • Website: Hartfalen doet ertoe

  Een website met praktische informatie over hartfalen voor patiënten, familie en verzorgenden.

 • Brochure van de Hartstichting: ‘Hartfalen: wat is dat?’
 • Online brochure hartfalen van de Hartstichting
 • Nederlandse Werkgroep Diëtisten Cardiologie

  Op de website nwdc.nl vindt u alles wat u wilt weten over voeding bij hartfalen, minder zout eten en minder vocht gebruiken. Ook recepten en tips voor smakelijke, gezonde maaltijden. De webinhoud is samengesteld door de Nederlandse Werkgroep Diëtisten Cardiologie

 • Hartfalenfoundation.nl

  De Hartfalenfoundation is een stichting die zich richt op het geven van voorlichting over hartfalen en stimuleert wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de behandeling van hartfalen. Op deze website vindt u informatie over hartfalen en de activiteiten van de stichting.

 • Hartstichting.nl

  Op de website van de Nederlandse Hartstichting kunt u brochures downloaden, onder andere met algemene informatie over hart- en vaatziekten, informatie over hartziekten, een gezonde leefstijl en over hoe u beter omgaat met uw aandoening.

 • Hartwijzer.nl

  Op de website Hartwijzer vindt u veel informatie over hartziekten, de behandeling ervan en hoe u hartziekten kunt voorkomen. De ziektebeelden zijn apart beschreven. Ook hartfalen.

 • Hartenvaatgroep.nl

  De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging voor hart- of vaatpatiënten en hun naasten. Op de website vindt u onder andere informatie over ziektebeelden, onderzoek, behandeling, leefstijl en over de activiteiten die de patiëntenvereniging organiseert

 • Voedingscentrum.nl

  ‘Consumenten helpen bij het maken van gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuzes’, dat is de opdracht die de overheid het Voedingscentrum heeft meegegeven. Op voedingscentrum.nl vindt u een keur aan informatie over voeding en voedingsaspecten, zowel voor consumenten als professionals.

Terug naar boven