Hartfalen is een chronische ziekte, waarbij de pompfunctie van het hart is afgenomen. Het hart kan niet meer genoeg bloed rondpompen door het lichaam. Hierdoor krijgen spieren, weefsels en organen te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Dit leidt tot klachten als vermoeidheid, vochtophoping, ongewenste gewichtstoename en kortademigheid. Op de Hartfalenpolikliniek werken de verpleegkundig specialist hartfalen en de cardioloog nauw samen bij uw behandeling. Hun insteek is: uw conditie versterken, ziekenhuisopname voorkomen (of verkorten), uw lichaam in balans brengen en uw kwaliteit van leven verbeteren. U krijgt een optimale medicamenteuze therapie en een intensieve, persoonlijke begeleiding. 

 • Website: Hartfalen doet ertoe

  Een website met praktische informatie over hartfalen voor patiënten, familie en verzorgenden.

 • Online brochure hartfalen van de Hartstichting
 • Hartstichting.nl

  Op de website van de Nederlandse Hartstichting kunt u brochures downloaden, onder andere met algemene informatie over hart- en vaatziekten, informatie over hartziekten, een gezonde leefstijl en over hoe u beter omgaat met uw aandoening.

 • Hartwijzer.nl

  Op de website Hartwijzer vindt u veel informatie over hartziekten, de behandeling ervan en hoe u hartziekten kunt voorkomen. De ziektebeelden zijn apart beschreven. Ook hartfalen.

 • Harteraad
 • Voedingscentrum.nl

  ‘Consumenten helpen bij het maken van gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuzes’, dat is de opdracht die de overheid het Voedingscentrum heeft meegegeven. Op voedingscentrum.nl vindt u een keur aan informatie over voeding en voedingsaspecten, zowel voor consumenten als professionals.

Terug naar boven