Via een kleine ingreep is bij u een pacemaker of een hartmonitor onder de huid geplaatst. Daarna komt u regelmatig voor controle naar de Pacemakerpolikliniek. Meestal 1 of 2 keer per jaar. Op de Pacemakerpolikliniek gaat u naar de pacemakertechnicus of naar de cardioloog, of naar beiden. De pacemakertechnicus leest en analyseert de gegevens die uw pacemaker of onderhuidse hartmonitor geregistreerd heeft. En controleert of alles technisch gezien nog goed werkt.

De cardioloog doet de medische controles en bepaalt op basis van de registraties of bijstelling van uw apparaatje of nadere behandeling nodig is.

 

  • Hartstichting.nl

    Op de website van de Nederlandse Hartstichting kunt u brochures downloaden, onder andere met algemene informatie over hart- en vaatziekten, informatie over hartziekten, een gezonde leefstijl en over hoe u beter omgaat met uw aandoening. Ook de pacemaker is beschreven.

  • Hartwijzer.nl

    Op de website Hartwijzer vindt u veel informatie over hartziekten, de behandeling ervan en hoe u hartziekten kunt voorkomen. De ziektebeelden zijn apart beschreven. Er is een aparte pagina over de pacemaker.

  • Harteraad
Terug naar boven