U komt op het vasculair spreekuur als u een hartinfarct, een beroerte (TIA) of een hersenbloeding/herseninfarct (CVA) heeft doorgemaakt, veroorzaakt door aderverkalking, moeilijk behandelbare hoge bloeddruk of een verhoogd cholesterolgehalte. De vasculair arts bespreekt uw klachten en de behandeling die u op dit moment volgt. Aanvullend krijgt u meestal een bloedonderzoek en soms een onderzoek van de bloedvaten (Duplex-onderzoek). De arts richt zich bij uw onderzoek en behandeling op het voorkómen van nieuwe aandoeningen in het gedeelte van het bloedvatstelsel waar u al klachten heeft. Daarnaast is het voorkómen van aandoeningen op andere plaatsen in het lichaam een speerpunt.

  • Hartstichting.nl

    Op de website van de Nederlandse Hartstichting kunt u brochures downloaden, onder andere met algemene informatie over hart- en vaatziekten, een gezonde leefstijl en over hoe u beter omgaat met uw aandoening. De website heeft ook een pagina over de TIA (een voorbijgaande beroerte).

  • Hartwijzer.nl

    Op de website Hartwijzer vindt u veel informatie over hartziekten, de behandeling ervan en hoe u hartziekten kunt voorkomen. De ziektebeelden zijn apart beschreven.

  • Harteraad
  • Hersenletsel.nl

    De vereniging Hersenletsel.nl is van en voor mensen die door hersenletsel zijn getroffen en hun naasten. De website bevat onder andere informatie over de hersenbloeding, een herseninfarct en een beroerte.

Terug naar boven