Het kentekenparkeren werkt als volgt:

  1. U rijdt de parkeergarage in
  2. U krijgt hierbij geen parkeerticket
  3. Toets uw kenteken in bij de betaalautomaat
  4. Het bedrag is € 2,50 per dag ongeacht hoe lang u er hebt gestaan

Betaal met PIN of contant.
U hoeft het geprinte kaartje niet achter de voorruit te leggen.

Vragen en antwoorden

Ik heb geen parkeerticket ontvangen. Klopt dat?
Dat klopt, u ontvangt voortaan geen parkeerticket meer. U betaalt vooraf aan uw bezoek door uw kenteken in te voeren bij de betaalautomaat. Bij het uitrijden wordt uw kenteken gescand en gaat de slagboom automatisch open.

Wat moet ik doen als ik mijn kenteken ben vergeten?
U kunt niet betalen zonder uw kenteken in te voeren. Loop terug naar uw auto en onthoud uw kenteken. U kunt uw kenteken ook vinden op uw kentekenbewijs. Of u kunt een foto maken van uw kenteken met uw mobiele telefoon.

Hoe kan ik afrekenen?
U kunt afrekenen bij de betaalautomaat met uw bankpas of met contant geld. Let op de automaat geeft geen wisselgeld. Volg de borden om een betaalautomaat te vinden.

Wat moet ik doen als ik langer heb geparkeerd dan dat ik heb betaald? 
U kunt hiervoor bijbetalen voordat u met de auto het terrein verlaat. Bij de betaalautomaat toetst u uw kenteken in en geeft u aan hoeveel langer uw bezoek heeft geduurd. Bij het uitrijden wordt uw kenteken gescand en gaat de slagboom automatisch open.

Wat moet ik doen als ik vergeten ben te betalen?
U kunt alsnog betalen voordat u met de auto het terrein verlaat. Bij de betaalautomaat toetst u uw kenteken in en hoe lang uw bezoek heeft geduurd. Bij het uitrijden wordt uw kenteken gescand en gaat de slagboom automatisch open.

Wat gebeurt er als mijn kenteken onjuist wordt weergegeven?
U kunt zelf handmatig op het paneel rechtsboven op het potloodje drukken en uw kenteken aanpassen waar deze een fout bevat. Na aanpassen drukt u op "OK en slagboom open".

Wat doet Alrijne met mijn kenteken? Is mijn privacy gewaarborgd bij kentekenparkeren?
Ja, uw privacy is gewaarborgd. Alrijne Ziekenhuis houdt zich vanzelfsprekend aan de wettelijke regels. De kentekengegevens worden alleen gebruikt voor de controle op betaald parkeren en (anoniem) voor statistische informatie, zoals het meten van de parkeerdruk. De gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De gegevens worden volgens richtlijnen van de Belastingdienst zeven jaar bewaard.

Waarom moet ik vooraf betalen en niet achteraf?
Hierdoor kunnen wij de parkeerdruk beter in kaart brengen. Binnenkort komt er een reserveringssysteem voor de parkeergarage. Als iedereen van tevoren inschat hoe lang de parkeertijd is, weten wij wanneer er ruimte beschikbaar is in de parkeergarage.  

Terug naar boven