Inloggen met DigiD

Ik heb nog geen DigiD

U kunt DigiD aanvragen via de website www.digid.nl. Om MijnAlrijne te kunnen gebruiken moet u een DigiD met sms-functie aanvragen; dit is veiliger in gebruik.

Ik heb een DigiD, maar nog niet met sms-functie

Op de website www.digid.nl kunt u DigiD-gegevens bekijken en de SMS-functie aanvragen.

Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Vraag dan opnieuw uw DigiD aan op www.digid.nl.

Mijn DigiD is verlopen

Vraag dan opnieuw uw DigiD aan op www.digid.nl.

Na het aanvragen of van uw DigiD of de SMS-functie krijgt u per post binnen vijf werkdagen een activeringscode thuisgestuurd. Hiermee kunt u uw DigiD activeren. U hebt hiervoor ook uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Inloggen met DigiD wachtwoord en sms-code

Als u klikt op de knop Inloggen komt u op de website van DigiD. Vul uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. U ontvangt dan direct per sms een code op uw mobiele telefoon. Als u die invult, kunt u inloggen op MijnAlrijne.

Wat heb ik nodig om in te loggen?

Inloggen met DigiD app

Met de DigiD app kunt u altijd en overal vertrouwd inloggen bij de overheid, pensioenfondsen en de zorg. Zonder wachtwoord. Zie www.digid.nl/over-digid/app voor meer informatie.


Ik wil me aanmelden met DigiD, maar het werkt niet

Op het moment dat u de keus maakt om aan te melden met DigiD komt u terecht op de website van DigiD, ook voor het melden van problemen. U kunt bij het ziekenhuis wel telefonisch een afspraak maken.

Meer informatie over DigiD vindt u op www.digid.nl.

Hoe kan ik inloggen als ik geen mobiele telefoon heb?

Ook als u geen mobiele telefoon hebt, kunt u gebruikmaken van de sms-functie. U wordt dan gebeld op uw vaste lijn door een geautomatiseerd systeem dat de code uitspreekt. 

Mijn gegevens

Kan ik mijn gegevens wijzigen?

Ja, dat kan voor een aantal gegevens via de website. Als u bent ingelogd kunt u uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres wijzigen. Kies in het keuzemenu voor 'Gegevens wijzigen'. Uw overige gegevens (bijvoorbeeld in het geval van een ander adres, huisarts of zorgverzekering) kunt u alleen bij de balies in het ziekenhuis wijzigen.

Wie kan mijn gegevens inzien?

U kunt uiteraard uw eigen gegevens inzien. Ook medewerkers van Alrijne die bij uw behandeling zijn betrokken en medewerkers die voor hun functie persoonsgegevens verwerken, hebben toegang tot uw informatie. Alrijne gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. U kunt uw gegevens alleen inzien met uw eigen DigiD. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. 

Hoe zit het met de veiligheid van mijn gegevens?

Wij gaan op een veilige manier met uw digitale gegevens om, conform de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 

Terug naar boven