}

Om een beeld te krijgen van uw organen brengen we een kleine hoeveelheid radioactieve stof in uw lichaam. Meestal krijgt u een injectie, soms tabletten of een andere vorm. De radioactieve stof verlaat binnen enkele uren tot dagen uw lichaam via de natuurlijk weg.

Met de juiste apparatuur kunnen we een afbeelding maken van de verdeling van de radioactieve stof in uw lichaam. Zo'n opname wordt een scintigram of scan genoemd. Hierop worden eventuele afwijkingen zichtbaar, doordat deze de radioactieve stof wel of juist niet opnemen.

We kunnen radioactieve stoffen ook gebruiken om bepaalde aandoeningen van het lichaam te behandelen. Hierbij brengen we een andere radioactieve stof in het lichaam. Bij een behandeling is het de bedoeling dat de cellen van het zieke weefsel door stralingsschade afsterven. Bij onze onderzoeken streven we naar zo min mogelijke schade.

Audhoe RS (Rowena) 3 (1 Van 1)

R. S. (Rowena) Audhoe

Nucleair geneeskundige

Boer De S

S.M. (Sandra) de Boer

Nucleair geneeskundige

Hezemans, R.E.L

R.E.L. (Rachel) Hezemans

Nucleair geneeskundige

L.M. (Lenka) Pereira Arias - Bouda

Nucleair geneeskundige

Smit F

drs. F. (Frits) Smit

Nucleair geneeskundige

  • Uw kind voorbereiden met een filmpje

    Met de 'Sunny en Tim' verhalen kunt u uw kind voorbereiden op een nucleair onderzoek. In 'Lichtjes in je lichaam' volg je de fotodokter samen met Sunny & Tim in hun werk om de zieke plekken in je lichaam af te beelden.

Terug naar boven