De botten, gewrichten, spieren, pezen en banden vormen samen het steun- en bewegingsstelsel. U kunt bij onze orthopedisch chirurgen terecht voor aangeboren afwijkingen aan dit stelsel, zoals heupdysplasie en scoliose. Complexe botbreuken, standafwijkingen van gewrichten en van de lange pijpbeenderen, gewrichtszieken en slijtage (artrose) behoren ook tot het werkterrein van de afdeling Orthopedie.

Om te ontdekken wat er met u aan de hand is, doen we eerst verschillende onderzoeken, bijvoorbeeld een röntgenfoto, echografie en kijkoperatie. Als we weten wat er is, bepalen we of behandeling nodig is en welke behandeling het beste bij u past. Meestal is de behandeling conservatief. Dat betekent dat er geen operatie nodig is, maar bijvoorbeeld een brace, fysiotherapie of medicijnen kunnen helpen. Soms is een (kijk)operatie wel nodig.

drs. H.R. (Hans Erik) Henkus

Orthopaed

drs. J.A. (Joris) Jansen

Orthopaed

drs. S.P.L. (Sebastiaan) Jansen

Orthopaed

drs. M. (Maarten) Kroon

Orthopaed

drs. W. (Wilbert) van Laar

Orthopaed

drs. R. (Rachid) Mahdad

Orthopaed

J.B. (Bernard) Mullers

Orthopaed

dr. H.M. (Hans) Schüller

Orthopaed

drs. S.H.M. (Suzan) Verdegaal

Orthopaed

dr. C.P.J. (Cornelis) Visser

Orthopaed

drs. S.C. (Saskia) Wiersma

Orthopaed

drs. E. (Eline) Zwitser

Orthopaed

  • Rijnland Orthopedie

    De orthopedisch chirurgen van Alrijne hebben een eigen website ontwikkeld, waarop u uitgebreide orthopedisch medische informatie kunt vinden.

  • Proefschrift orthopeed Verdegaal

    Orthopedisch chirurg Suzan Verdegaal heeft in oktober 2016 haar proefschrift afgerond, met als onderwerp de diagnostiek en behandel-opties van kraakbeentumoren in het skelet. Op 12 oktober heeft de openbare verdediging plaatsgevonden.

Terug naar boven