Wanneer is het tijd om een opname te regelen en hoe pak je dat aan? Wat betekent het voor degene met dementie en ook voor de mantelzorger? Opname is een ingrijpende gebeurtenis, voor iedereen. Los van alle emoties komt er veel kijken bij het regelen van een opname. Omdat mensen in de omgeving en familie niet dagelijks met de persoon met dementie omgaan, schatten ze de situatie soms anders in dan jij. De opname van je naaste in een verpleeghuis betekent een definitieve scheiding. Dat is ingrijpend en pijnlijk. Aan de ene kant heb je verdriet om het afscheid, aan de andere kant voel je wellicht opluchting dat je de zware zorgtaak hebt kunnen overdragen.

In het Alzheimer Café op donderdag 11 april komt Annemieke van der Starre, een casemanager met ervaring met deze situaties. Zij zal aan de hand van een voorbeeld vertellen hoe dat gaat. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

Deze avond wordt de muziek verzorgd door de Netz..

Het Alzheimer Café 

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Tijd en locatie

U bent van harte welkom bij SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ te Leiden. De zaal is open om 19:00 en het programma start om 19:30.

Meer informatie

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Veel informatie is te vinden op dementie.nl

Terug naar boven